Anasayfa /  Eğitim

YKS ertelenecek mi? YKS ne zaman?

Milyonlarca öğrenci YKS'yi büyük bir heyecanla beklerken çalışmalara ise tüm hızla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde YKS sınav giriş belgelerinin erişime açıldığı ÖSYM tarafından duyuruldu. Peki YKS ertelenecek mi? YKS ne zaman?

Abone ol
Abone ol 18 Haziran 2020 16:13

Üniversite sınavına girecek adaylar son gelişmeleri takip ediyorlar. YKS'ye 2 haftadan az bir zaman kaldı. Üniversite sına için gerim sayım yapılırken corona virüs vaka sayısındaki artış sınavın yapılacağı tarihi etkileyip etkilemeyeceği adaylar tarafından araştırılıyor. İşte YKS'nin ertelenip ertelenmeyeceği ile ilgili son bilgiler... Peki YKS ertelenecek mi? YKS ne zaman?

YKS ERTELENECEK Mİ?

Geçtiğimiz günlerde YKS giriş belgeleri erişime açıldı. Sınavın erteleneceği ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Bakan Koca, Twitter'dan şu paylaşımı gerçekleştirdi: 

 

"LGS ve YKS GÜNLERİNDE sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, GÜNÜN GENÇLERE AYRILMASI için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler."

YKS NE ZAMAN?

YKS 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak.

YKS 1. Oturum (TYT): 27 Haziran 10:15

YKS 2. Oturum (AYT): 28 Haziran 10:15

YKS 3. Oturum (YDT): 28 Haziran 15:45

SINAV GİRİŞ BELGELERİ ERİŞİME AÇILDI

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİNE NASIL BAKILIR?

ÖSYM, dün şu duyuru gerçekleştirdi:

"2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) Sınava Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

27 Haziran 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 28 Haziran 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) adaylarının sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 15 Haziran 2020 tarihinde saat 14.30'dan itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir."

YKS SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

 
Yorumlar