YİNE SALDIRI..

Yaşadığımız dünya düzeninin seyri değişti. Alışkanlıklarımız, hobilerimiz, fobilerimiz bile. Görülmez bir virüsle savaş vermekteyiz. Buda biz insanların yaşama iç güdüsünün ne kadar yüksek olduğunu ortaya koyuyor. İnsan içinde her şeyi barındıran koca bir Dünya gibidir. Onu anlamak, çözmek  yıllarımızı alır. Onun için burada bunu yapmayacağım... 😊

Geçtiğimiz günlerde yine sosyal medyayı sallayan bir hadise daha yaşadık. Bu sefer saldırı yüce Kur’an-ı Kerim’imize yapıldı. Sayfalarını tek tek yırtıp,  bunu sosyal medya da paylaşan bir zavallı. Sizce İnsan müslümanların kitabı olan, Kur’an-ı Kerim’inden neden hırsını çıkarmak ister? Onu parçalamak veya yakmak, hakaret etmek  nedir ? Bunları yapınca neye zarar vermek umuluyor ? Bize ve kalbimizdeki imana mı? İşte bu tür davranışlar ve tavırlar bana çok zavallıca geliyor. İnanç konusunda herkes özgürdür. Bir insan inanmaya bilir, sevmeye bilir, kabul etmeye bilir ama bu tür aşağılayıcı, nefret tavırları sergileyerek gösteri yapamaz..!! Bu İman edenlerin hakkına tecavüzdür. Huzur bozucudur. Asla olmaması gereken bir tutumdur. Şu da bilmelidir ki,  bunların yapılması, kimseyi imanından ve inanç değerlerinden ayırmaz.

Tabii bunların olması gerçekten çok üzücü, fakat benim diğer yazılarıma göz attıysanız  eğer, anlarsınız ki, ben bu tür olayları kişisel algılamaktan çok, toplumun nabzını yükseltmek, gruplaştırmak, iç düzeni bozmak için din değerleri üzerinden oynan bir oyun  olarak okuyorum. Tarihe baktığımızda bizim güzel Türkiye’miz üzerinde buna benzer çok  tekrarlamış senaryolar var.

Bize düşen, Kur’an-ı Kerim’imize sahip çıkmamızla beraber, bu tip oltalara gelmeyip, birbirimize destek olup, kollamamızdır.

Temennim odur ki, bu tür propagandalara alet olan bireylere, caydırıcı ve önleyici adalet uygulanması. Ve Rabbi’mizin Cennet vaad eden Kur’an-ı Kerim’ini öğrenip, anlayıp hayatımıza bir rehber edine bilmemiz..       Sağlık, Sevgi Ve Huzurla kalın..

 

 

Yorumlar