Anasayfa /  Dünya

2020 yılının otomobili belli oldu !

Her yıl dünyadaki otomobil gazetecilerinin oylarıyla belirlenen dünyada Yılın Otomobili ödülleri, bu yıl da sahiplerini buldu.

Abone ol
Abone ol 09 Nisan 2020 10:50

Volkswagen’den Mazda’ya, Porsche’den Kia’ya birçok otomotiv şirketinin bulunduğu aday listesinde, farklı kategoride birçok kazanan açıklandı. Dünyada Yılın Otomobili Kia Telluride oldu. 

Dünyada Yılın Otomobili Kia Telluride

Yılın Otomobili kategorisinde Mazda 3 ve Mazda CX-30 ile yarışan Kia Telluride dünyada Yılın Otomobili seçildi. Kia’nın büyük SUV modeli Telluride, Kuzey Amerika’nın da Yılın Otomobili kategorisinde ödül almıştı. 

Lüks araç ve performans aracı kategorisinde de ödüller Porsche’nin Elektrikli Taycan modeline verildi. Lüks otomobil kategorisinde iki Porsche modeli (Porsche Taycan, Porsche 911) ve Mercedes-Benz EQC yarıştı. Porsche Taycan 68 puan farkla birinciliği eline aldı. Yılın performans otomobili kategorisinde kendi içinde yarışan Porsche, (Porsche Taycan, Porsche 911, Porsche 718) Taycan ile bu senenin ikinci ödülünü de almış oldu.

Kia şehir otomobili kategorisinde de Mini Cooper SE Electric ve Volkswagen T-Cross’u geride bırakarak Elektrikli Kia Soul EV modeli ile birinciliği göğüsleyen isim oldu. Son olarak yılın iyi tasarımına sahip otomobili de Porsche Taycan, Mazda 3 ve Peugeot 208 üçlüsünden Mazda 3’e verildi. Porsche en iyi tasarım ödülünü kıl payı kaçırdı diyebiliriz.

Yorumlar