Anasayfa /  Foto Galeri

Yılbaşı yasakları yarın başlıyor! İşte madde madde 4 gün boyunca uygulanacak yasaklar

Yılbaşında 4 günlük uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı tarafından yılbaşında 4 günlük sokağa çıkma yasağı hakkında ek genelge yayınlandı. Peki, yılbaşında sokağa çıkma yasağı ne zaman, saat kaçta başlıyor ve bitiyor? İşte, İçişleri Bakanlığının genelgesi ile yılbaşında sokağa çıkma yasağının detayları

Yılbaşı yasakları yarın başlıyor!  İşte madde madde  4 gün boyunca uygulanacak yasaklar - Sayfa 1

Koronavirüs salgını sebebiyle yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanmasının duyurulmasıyla birlikte İçişleri Bakanlığı'ndan yılbaşı genelgesi yayımlandı. B
öylelikle 31 Aralık saat 21.00'da başlayacak sokağa çıkma yasağının 4 Ocak Pazartesi günü sabah saat 5.00'a kadar devam edeceğini açıkladı.

Yılbaşı yasakları yarın başlıyor!  İşte madde madde  4 gün boyunca uygulanacak yasaklar - Sayfa 2

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı başlangıç ve bitiş saatleri belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den - 4 Ocak saat 05.00'e kadar kesintisiz sokağa çıkma yasağı olacağını açıkladı. Buna göre yılbaşında toplam 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Yılbaşı yasakları yarın başlıyor!  İşte madde madde  4 gün boyunca uygulanacak yasaklar - Sayfa 3

YILBAŞINDA BUNU YAPAN İŞLETMELER CEZA ALACAK
İçişleri Bakanlığı, bazı otel ve konaklama tesislerinin yemekli ve müzikli yılbaşı paketleri satması üzerine valiliklere genelge gönderdi. Genelgeye göre yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamalarında otel ve konaklama tesislerinin yılbaşı kutlama programı icra edilmesine, eğlence/balo düzenlenmesine kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Yılbaşı yasakları yarın başlıyor!  İşte madde madde  4 gün boyunca uygulanacak yasaklar - Sayfa 4

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN GENELGE YAYINLANDI 
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "Covid-19 Salgını" konulu ek genelge gönderdi. Genelgede, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde, koronavirüs (corona virüsü) tedbirleri kapsamında 31 Aralık 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildiği hatırlatıldı. Genelgeye göre; sokağa çıkma kısıtlaması süresince yargısal görevler ve ticari hayatın olumsuz etkilenmemesi için avukat ve noter çalışanları için istisna uygulanacak. Ayrıca hafta sonları balıkçı/balık tezgahları 10.00-17.00 saatleri arasında açık olabilecek.