Anasayfa /  Foto Galeri

Yılbaşı sokağa çıkma yasağından kimler muaf?

Yılbaşı sokağa çıkma yasağından kimler muaf? Yılbaşı sokağa çıkma yasağı 31 Aralık saat 21.00'de başlayıp 4 Ocak 2020 saat 05.00'a kadar devam edecek. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin merak edilen sorular yanıtlandı. Peki yılbaşı sokağa çıkma yasağından kimler muaf?

Yılbaşı sokağa çıkma yasağından kimler muaf? - Sayfa 1

Yılbaşı sokağa çıkma yasağından kimler muaf? 81 İl Valiliğine yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili genelge gönderildi. Genelgede sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günlerin yanı sıra yasaktan muaf tutulacak kişiler de yer alıyor. Buna göre, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında, 1 Ocak'ın resmi tatil olması da göz önünde bulundurularak 31 Aralık 2020 Perşembe saat 21.00'den başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak 2021 Pazartesi saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

Yılbaşı sokağa çıkma yasağından kimler muaf? - Sayfa 2

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderilen genelge kapsamındaki usul ve esaslar 1, 2 ve 3 Ocak tarihlerinde de geçerli olacak.

Yılbaşı sokağa çıkma yasağından kimler muaf? - Sayfa 3

Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonları uygulanan sokağa kısıtlaması süresince balıkçı ve balıktezgahları iş yerleri de 10.00-17.00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet sunabilecek.

Yılbaşı sokağa çıkma yasağından kimler muaf? - Sayfa 4

81 İl Valiliğine Otel/Konaklama Tesislerinde Yılbaşı Programları Genelgesi Gönderildi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Otel/ Konaklama Tesislerinde Yılbaşı Programları konulu genelge gönderdi. Genelgede, daha önce illere gönderilen genelge ile otel ve konaklama tesisleri içerisinde bulunan lokanta, restoranların sadece konaklama yapan müşterilerine hizmet verebilecekleri ve bu faaliyetin devamı sırasında uyulması gereken kuralların belirlendiği hatırlatıldı.