Anasayfa /  Foto Galeri

Yılbaşı gecesi yenen bu yemekler şans ve zenginlik getiriyor! İşte şans getiren yemekler...

Yeni yıl kapıda… Yeni dilekler, yeni hedefler, yeni istekler, yeni beklentiler… Hemen hemen herkes için, yeni kararlar alma zamanıdır yılın bu son günleri. Ocak ayının ilk günü itibari ile de, alınan kararlar uygulanmaya başlanır Yeni yılın daha iyi geçmesini sağlayacağına inanılan bazı yemekler vardır. Bu yiyecekleri yiyenlerin bütün yıl boyunca bollukla,bereketle,sağlık ve mutlulukla yaşayacağına inanılıyor. İşte yeni yılda şans getirdiğine inanılan yemekler

Yılbaşı gecesi yenen bu yemekler şans ve zenginlik getiriyor! İşte şans getiren yemekler... - Sayfa 1

Yılbaşı geceleri dünyanın dört bir yanında insanlar için umut kaynağı. Özellikle çok zor geçen 2020’yi kapatırken, milyonlarca insan yeni yıldan çok şey bekliyor. Birçok kültürde yılbaşı gecesi yenen ve yeni yılın daha iyi geçmesini sağlayacağına inanılan bazı yiyecekler var. Bu yiyecekleri yiyenlerin bütün bir yıl boyunca bollukla, bereketle, sağlık ve mutlulukla yaşayacağına inanılıyor. İşte çok farklı kültürlerden çeşit çeşit yılbaşı yiyecekleri…

Yılbaşı gecesi yenen bu yemekler şans ve zenginlik getiriyor! İşte şans getiren yemekler... - Sayfa 2

Yılbaşında yenmesi adet olan yiyeceklerin başında yeşil yapraklı sebzeler geliyor. Birçok kültürde yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan ıspanak, pazı gibi bu sebzelerin parayı çağrıştırdığına inanılıyor. Dolayısıyla yılbaşı gecesi bunlardan yiyenleri yıl boyunca bol para, zenginlik ve refah bekliyor.

Yılbaşı gecesi yenen bu yemekler şans ve zenginlik getiriyor! İşte şans getiren yemekler... - Sayfa 3

Parayı sembolize ettiği için yılbaşında yenen bir diğer yiyecek de fasulye. Hatta ABD’nin güney eyaletlerinde sadece yılbaşı gecesi yenen Hoppin’ John isimli bir yemek bile mevcut. Bu yemek pirinç ve börülce ya da fasulyeden oluşuyor.

Yılbaşı gecesi yenen bu yemekler şans ve zenginlik getiriyor! İşte şans getiren yemekler... - Sayfa 4

ABD’nin güney eyaletlerinin bir diğer yılbaşı yiyeceği de mısır ekmeği. Mısır ekmeği de bu özelliğini içinin altın sarı olmasına borçlu. Hatta bu bölgede “Bezelye yerseniz kuruş, yeşillik yerseniz dolar, mısır ekmeği yerseniz altın” diye bir deyim bile bulunuyor.