Anasayfa /  Foto Galeri

Yılbaşı çiçeği kokina ne işe yarar, anlamı nedir? Yılbaşı çiçeği şans getirir mi?

Yeni yıla sayılı günler kala çiçekçilerde sıkça rastlanan yılbaşı Çiçeği olarak da bildiğimiz Kokina kırmızı güzelliği kadar çiçeği toplamak ise oldukça zahmetli. Peki, yılbaşı çiçeği kokinanın anlamı nedir? İşte kokinanın bakımı ve hikayesi...

Yılbaşı çiçeği kokina ne işe yarar, anlamı nedir? Yılbaşı çiçeği şans getirir mi? - Sayfa 1

Hakkında pek çok efsane bulunan kokina, kırmızı ve yeşil rengiyle yeni yıl ruhunu en iyi yansıtan çiçeklerden biri. Yunanca kırmızı anlamına gelen kokina çiçeği, yeni yıl yaklaşınca yeşil yaprakları arasına silcan adlı kırmızı bir meyvenin iplerle bağlanarak birleştirilmesiyle kokina çiçeği yapılıyor.

Yılbaşı çiçeği kokina ne işe yarar, anlamı nedir? Yılbaşı çiçeği şans getirir mi? - Sayfa 2

Yılbaşının vazgeçilmez sembollerinden birisi olan kokina çiçeğinin ana vatanı Güney Avrupa olarak biliniyor. Ayrıca İran ve Akdeniz civarında yetiştiği de görülüyor. Tüm dünyada yılbaşını simgeleyen bu özel çiçeğin kırmızı meyvesine silcan deniyor.

Yılbaşı çiçeği kokina ne işe yarar, anlamı nedir? Yılbaşı çiçeği şans getirir mi? - Sayfa 3

KIRMIZI MEYVELERE DİKKAT EDİN

Ayrıca kokinanın kök ve yapraklarıyla Antakya bölgesinde idrar söktürücü ve taş düşürücü alternatif ilaçlar yapıldığı biliniyor. Ancak bitkinin kırmızı tomurcukları zehirli olabilir, bu nedenle evcil hayvanlarınızdan ve çocuklarınızdan uzak tutmalısınız.

Yılbaşı çiçeği kokina ne işe yarar, anlamı nedir? Yılbaşı çiçeği şans getirir mi? - Sayfa 4

İstanbul Rumları'nın yeni yıl süslemesi olarak kullandığı bir bitkidir. Kırmızı anlamına gelen kokinanın şans ve mutluluk getireceğine inanılıyor. Şans getirmesinin yanı sıra bir rivayete göre; kokina çiçeğinin yaprakları ve kırmızı meyveleri 1 yıl boyunca çürümez ya da solmaz ise çiçeğin sahibinin ev sahibi olacağına inanılıyor.