Anasayfa /  Ekonomi

Yeşil erik altınla yarışıyor ! Tanesi...

Sezonu bittiği için Şili'den ithal edilen yeşil erik kilosu 800 liradan satışa sunuldu. Uçuk fiyat nedeniyle el yakan eriğin 3 adeti 40 liradan satılıyor.

Abone ol
Abone ol 29 Ekim 2020 15:28

Eskişehir’de 3 tane yeşil erik 40 liraya satılıyor.

Yeşil erik, yaz aylarında kilogramı 4-5 liradan satıldı. Sezonun bitmesiyle birlikte Latin Amerika ülkesi olan Şili’den ithal edilmeye başladı.

En çok hamile kadınları için aldığı için ‘hamile eriği’ olarak da bilinen erik, şuan sadece insanların özel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Hamile kadınların yanında ölümcül hastalığa yakalanan insanların son isteklerini yerine getirmesi için vatandaşlar il dışından gelerek eriği satın alıyor.

İthal meyvenin fiyatı ise el yakıyor. Yaklaşık 50 grama denk gelen 3 adet eriğin fiyatı 40 lira. Kilogram fiyatı ise 800 lirayı buluyor.

“KİMSE BİR KİLO ALMIYOR”
Kış boyunca pahalı fiyatta da olsa ihtiyaç olana erik yetiştiren manav Emin Özkaya, eriğe olan taleple ilgili bilgiler verdi.

Yaklaşık 15 senedir bu dönemde erik sattığını söyleyen Özkaya, “Kimse bir kilo almıyor. Özel istekler doğrultusunda 2-3 paket yani 6 veya 9 tane alıyor. Alıcısı çok mu? Hayır. Ama getirdiklerimizin alıcısı var. Hamile onlar kadınların canı çektiği zaman alınıyor. Ayrıca ölümcül hastalığı yaşayan büyüklerinin son isteğini yerine getirmesi için gelip alıyorlar. Kaç gün önce kilo ile sattığımız erik şuan tane tane satıyoruz. O da altın fiyatında diyebilirim” diye konuştu.

Yorumlar