Anasayfa /  Ekonomi

Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak? İşte TOGG'un özellikleri...

Yerli otomobil TOGG'un son durumu vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Yerli otomobil için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından tasarımı yapılan yerli otomobil için kurulacak fabrikanın temelleri atıldı. Fabrikanın inşaatının 18 ay sürmesi bekleniyor. Peki Yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak? İşte TOGG'un özellikleri...

Abone ol
Abone ol 07 Ocak 2021 16:30

2021 yılının Ocak ayında inşaatına başlanacak olan yerli otomobil TOGG'un fabrikasının ne zaman biteceği merak ediliyor. Yapılan açıklamada Bursa Gemlik'te inşaatına başlanan yerli otomobil TOGG'un üst yapı inşaatında 5 bin kişinin çalışacağı belirtildi. Temeli geçtiğimiz yıl 18 Temmuz tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atılan TOGG fabrikasının çalışmaları devam ediyor. TOGG son durum nedir merak edilirken, bu süreçte TOGG'un resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda fabrika inşaatının zemin güçlendirmesi için 24 bin kolona ulaşıldığı bilgisi verildi.

TOGG'UN FABRİKASININ İNŞAATI NE ZAMAN BİTECEK?

Geçtiğimiz yıl başlanan yerli otomobil TOGG fabrikasının inşaatının 18 ayda tamamlanması öngörülüyor. İnşaatın bitmesinin ardından fabrikada çalışacak binlerce kişi iş sahibi olacak. Peki TOGG fabrikasında kaç kişi çalışacak? Yerli otomobil TOGG fabrikasının inşaatında çalışacak kişi sayısı ise 2 bin kişi olarak açıklandı. İşletme aşamasında 2023 yılı için 2 bin 420, 2032 yılına kadar da 4 bin 323 kişinin çalıştırılması bekleniyor.

YERLİ OTOMOBİL TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

ÖTV zammı ve artan sıfır araç fiyatlarından dolayı vatandaşlar sabırsızlıkla yerli otomobil TOGG ne zaman satışa çıkacak araştırıyor. Yerli otomobil TOGG'un üretileceği fabrikanın inşaatının bu yıl içinde tamamlanması bekleniyor. TOGG ne zaman satışa çıkacak merak eden vatandaşlar bir an önce yerli otomobili satın almak için araştırma yapıyor. Gemlik'te bulunan fabrika inşaatının bitmesinin ardınfan TOGG yerli otomobil üretimi başlayacak ve 2022 tarihinde ilk seri tamamlanacak. İlk seri üretimin bitmesinin ardından yerli otomobil TOGG yollarda olacak.

TOGG HANGİ MODELLERDE ÜRETİLECEK?

İlk etapta SUV üretiminin yapılacağı yerli otomobil fabrikasında daha sonra sedan otomobil üretimine de başlanacak. TOGG sedan üretilecek mi araştırması yapan vatandaşların beklentileri 2022 yılından sonra gerçekleşmesi bekleniyor. Peki TOGG hatchback üretecek mi, TOGG mini one üretecek mi? Açıklanan bilgiler arasında yerli otomobil TOGG'un üretim planında sadece SUV ve Sedan modelleri yer alıyor. Peki TOGG'un özellikleri neler?

YERLİ OTOMOBİL TOGG'UN ÖZELLİKLERİ

Yerli otomobil TOGG'un özellikleri neler merak ediliyor. Sabırsızlıkla beklenen TOGG'un özellikleri şu şekilde paylaşıldı;

TOGG'UN FİYATI NE KADAR, DÜŞTÜ MÜ?

Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete'de yayınlanan ÖTV düzenlemesi ardından araba fiyatları ne kadar oldu araştırılıyor. Özellikle yerli otomobil TOGG'un fiyatı düştü mü araştırılıyor. ÖTV zammına dahil olmayan alt segmentlerde olan bazı otomobillerin fiyatlarına ise indirim geldi. Peki TOGG'un fiyatı ne kadar oldu, düştü mü? ÖTV zammı kararıyla birlikte sosyal medyada vatandaşlar yerli otomobil fiyatlarının ne olacağını tartışıyordu. TOFF'un fiyatı da konuşulunca, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) resmi açıklama yapmak zorunda kaldı.

TOGG'un Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle;

"Türkiye'nin Otomobili'nin fiyatlarını kim açıkladı bilmiyoruz ama biz açıklamadık. Üstelik 2022'den önce de açıklamamız mümkün değil.

Lütfen bu türden haberlere itibar etmeyiniz.

Heyecan yaratacak gelişmeler ve daha fazlası için bizi takip etmeye devam ediniz."

Yorumlar