Anasayfa /  Foto Galeri

Yerli koronavirüs ilacında müjdeli haber! Tarih verildi

Türkiye'nin yerli koronavirüs ilacı üzerinde çalışmalarından umut verici haber geldi. Ankara Üniversitesi'ndeki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtilirken, yerli koronavirüs ilacının yıl sonuna kadar kullanıma sunulacağı belirtildi.

Yerli koronavirüs ilacında müjdeli haber! Tarih verildi - Sayfa 1

TÜBİTAK'ın desteğiyle Ankara Üniversitesi'nde çalışmaları süren yerli Covid-19 ilacının yıl sonuna kadar üretimi tamamlanması öngörülüyor. İşte yerli koronavirüs ilacıyla ilgili gelişmeler...

Yerli koronavirüs ilacında müjdeli haber! Tarih verildi - Sayfa 2

TÜBİTAK'ın desteğiyle Ankara Üniversitesi'nde çalışmaları süren ilacın laboratuar çalışmaları başarıyla tamamlandı ve klinik aşamaya geçildi. Yerli ve milli imkânlarla yapılan ilacın yılsonuna kadar üretimi tamamlanarak yüz binlerce doz kullanıma sunulacak.

Yerli koronavirüs ilacında müjdeli haber! Tarih verildi - Sayfa 3

Yerli koronavirüs ilacında takvim belli oluyor

Sabah'tan Burak Çelik imzalı habere göre; Yaklaşık 1 yıldır sürdürülen çalışmalarda 7 bin 400 ilaç molekülü bilgisayar ortamında simüle edildi. Ribavirin adlı etken madde için klinik çalışmalara geçileceği açıklandı. 

Yerli koronavirüs ilacında müjdeli haber! Tarih verildi - Sayfa 4

Klinik aşama öncesindeki sonuçları uluslar arası bilimsel dergilerden tam not alan ilaç çalışması Türkiye'nin Kovid-19 ile mücadelesine büyük katkı sağlayacak.