Anasayfa /  Medya

Yeniçağ gazetesinden tepki çeken değişiklik ! İlk açıklama...

Yeniçağ Gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak'ın yerine Orhan Can'ın getirildiğini duyurdu. Söz konusu değişiklik sonrası Batuhan Çolak sosyal medyadan isyan etti.

Abone ol
Abone ol 15 Mart 2020 11:22

Yeniçağ internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak’ın işine son verildi.

Çolak, görevine son verilmesini Twitter hesabından duyurdu.

Batuhan Çolak'ın görevine son verildiğini duyurmuş ve şu açıklamayı yapmıştı.

"Yeniçağ'daki genel yayın yönetmenliği ve yazarlık görevlerime hiçbir mazeret gösterilmeksizin, son derece yakışıksız bir yöntemle son verildi. Bu haksız ve saygısız eylemi izah edebilecek bir kelime bulamıyorum. Operasyonun bir ayağı da içerideymiş, göremedik!

Ne olmuştu?

Yeniçağ Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, 22 Şubat'ta Twitter hesabından bir subayın Hafter güçlerinin Trablus Limanı'na düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiğini, cenazesinin memleketi Aydın'a gönderildiğini ve 'sessiz sedasız, törensiz' bir şekilde defnedildiğini öne sürmüştü.

Çolak'ın paylaşımı sonrası yaşandığı iddia edilen olayı haberleştiren Yeniçağ gazetesi, daha sonrasında haberi kaldırmıştı.

YENİÇAĞ GAZETESİNDEN AÇIKLAMA

Yeniçağ ve Günboyu internet siteleri ile Yeniçağ Youtube kanalının başına deneyimli gazeteci Orhan Can atandı.

Yeniçağ'da yaşanan görev değişikliği ile ilgili Yeniçağ İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik'in yaptığı açıklama şu şekilde;

Yeniçağ Yayıncılık Grubu'nun 12 Mart günü yaptığı toplantı sonucunda, Yeniçağ ve Günboyu internet siteleri ile Yeniçağ Youtube yayınlarının başına yönetim kurulu temsilcisi olarak başarılı ve deneyimli gazeteci, grubumuzda daha önce Yeniçağ TV Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapmış olan sayın Orhan Can atanmıştır.

Bu atama bilgisi Yeniçağ İnternet Sitesi Genel Yayın Yönetmeni sayın Batuhan Çolak Bey'e tebliğ edilmiş, kendisi yeni yapılanmada çalışmayacağını belirterek, kurumumuzdan ayrılmayı tercih etmiştir.

Kamuoyunun bilgisine arz edilir.

Yorumlar