Anasayfa /  Foto Galeri

Yeni yılı evde geçirmek isteyenler için lezzetli atıştırmalıklar

Yeni yılı evde geçirmek isteyenler için lezzetli atıştırmalıklar - Sayfa 1

31 Aralık gecesi uzun sürüyor malum... Yemeği, atıştırmalıkları, tatlıları derken ağzımız pek boş durmuyor. Yeni yıla hazımsızlık çekerek girmemek için belli bir saatten sonra alınan kalori oranını düşürecek sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. İşte bazı öneriler...

Yeni yılı evde geçirmek isteyenler için lezzetli atıştırmalıklar - Sayfa 2

Tost ekmeklerini minik daireler şeklinde kesin. Üstüne guacamole sos sürüp son dokunuş olarak karides ekleyerek leziz bir kanepe yapabilirsiniz. Guacamole sosunu da kendiniz hazırlamak isterseniz, aşağıdaki tarifi takip edebilirsiniz. Malzemeler: 2 adet avokado, yarım limon suyu, yarım kırmızı soğan, 1 adet jalapeno biberi, 1 adet domates, 1 diş sarımsak, yarım çay kaşığından az çekilmiş karabiber, tuz. Hazırlanışı: Jalapeno biberlerini közleyip kabuklarını soyun. Biberler soğurken avokadoları ikiye bölüp kabuğundan sıyırın ve üzerine limon suyunu ekleyip püre haline getirin. Diğer yanda sarımsağı rendeleyip kırmızı soğanı, domatesleri ve közlediğiniz biberleri olabildiğince küçük doğrayın. Tüm malzemeleri püreyle karıştırıp son aşamada karabiber ve tuzu ekleyip bir kez daha karıştırın. Kapalı bir kaba alıp buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Yeni yılı evde geçirmek isteyenler için lezzetli atıştırmalıklar - Sayfa 3

Kış demek bol bol deniz ürünü yemek demek. Esmer ekmek üzerine füme somon ve biraz da dereotu, maydanoz gibi yeşillikler ekleyerek sağlıklı bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.

Yeni yılı evde geçirmek isteyenler için lezzetli atıştırmalıklar - Sayfa 4

Sağlıklı atıştırmalık önerilerinde bir deniz ürünü alternatifi daha. Haşlanmış yumurtaları ikiye bölüp üstüne havyar ve ızgara/kızartılmış balık kondurun. Damak zevkinize göre barbunya, istavrit, hamsi vb. bir balık seçebilirsiniz.