Anasayfa /  Güncel

Yeni koronavirüs kararları ne zaman açıklanacak? Belli oldu !

Normalleşme süreci için adımların atıldığı Türkiye'de yeni kararların neler olacağı merak ediliyor. Bu kapsamda kabine toplantısının hangi tarihte gerçekleştirileceği konusunda araştırmalar sürüyor. Toplantıda, sokağa çıkma yasağı, normalleşme süreci, seyahat kısılaması, açılacak mekanlar gibi detayların görüşülmesi bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 26 Mayıs 2020 16:47

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 28 Mayıs Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek. 

Kabine toplantısında konuşulacak gündem konuları şu şekilde olacak; 
Hürriyet'in haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsle mücadeleye ilişkin ayrıntılara dair kabine toplantısında bir sunum gerçekleştirecek. Bilim Kurulu'ndan gelen tavsiye kararlarını paylaşacak. 

İllerdeki seyahat kısıtlamalarının kaldırılması değerlendirilecek. Bazı illerdeki kısıtlamanın kaldırılması, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ise kısıtlamanın bir süre daha devam etmesi bekleniyor. 

Edinilen bilgiye göre hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması da toplantıda değerlendirilecek. Kısıtlama uygulamalarının bazı illerde belli bir süre devam edebileceği ancak nihai kararın son veriler ışığında verileceği öğrenildi. 

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altındaki vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında esnemeye gidilmişti. Kısıtlamanın tamamen kalkması henüz öngörülmüyor. 

Kabine toplantısında bazı toplu alanlara girmelerinin sınırlandırılarak kısıtlamanın tamamen kaldırılmasının değerlendireceği belirtiliyor. 


Nikah salonlarının azami yüzde 25 kapasitesinin aşılmaması, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına göre düzenleme yapma şartıyla faaliyete geçmesi bekleniyor. 

Yine kabine toplantısında çay bahçesi, açık eğlence yerlerinin ve ören yerleri ile müzelerin açılmasının da değerlendirileceği ifade ediliyor. Alınan kararlar toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Yorumlar