Anasayfa /  Foto Galeri

Yeni haftada hava nasıl olacak? Kara kış geliyor... Meteoroloji tarih verip uyardı!

Meteoroloji'nin son dakika hava durumu tahminlerini yayınladı. Son hava durumu değerlendirmelerine göre bugün sağanak ve kar yağışı bekleniyor. Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Batı Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Trakya'nın yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmur bekleniyor. İşte 7 Mart 2022 Pazartesi il il hava durumu...

Yeni haftada hava nasıl olacak? Kara kış geliyor... Meteoroloji tarih verip uyardı! - Sayfa 1

Mart yine kapıdan baktıracak, tahminlere göre birkaç gün içinde yurdu soğuk ve karlı hava saracak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre dün gece saatlerinden itibaren yurdu etkisi altına alan yağışlı hava, sıcaklık düşüşüyle birlikte karlı günler yaşatacak. Çarşamba günü karla karışık yağmur olarak başlayacak olan yağışlar, perşembeden itibaren üç gün boyunca kar şeklinde görülecek.

Yeni haftada hava nasıl olacak? Kara kış geliyor... Meteoroloji tarih verip uyardı! - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre dün gece saatlerinden itibaren yurdu etkisi altına alan yağışlı hava, sıcaklık düşüşüyle birlikte karlı günler yaşatacak. Çarşamba günü karla karışık yağmur olarak başlayacak olan yağışlar, perşembeden itibaren üç gün boyunca kar şeklinde görülecek.

Yeni haftada hava nasıl olacak? Kara kış geliyor... Meteoroloji tarih verip uyardı! - Sayfa 3

ÖNCE YAĞMUR KENDİNİ GÖSTERECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Artvin hariç) ile Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yeni haftada hava nasıl olacak? Kara kış geliyor... Meteoroloji tarih verip uyardı! - Sayfa 4

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Trakya’nın yüksek kesimleri, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Batı Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.