Anasayfa /  Foto Galeri

Yeni evlenen çiftlerin cinsellik hakkında bilmesi gereken 8 madde!

Yeni evli çiftler cinsellikle ilgili neleri yanlış biliyor? Sağlıklı bir cinsel yaşam için nelerin bilinmesi gerekiyor. Evlenmek üzere olan çiftlerin cinsellikle ilgili en fazla neleri merak ediyor?Erken boşalma hakkında bilmeniz gerekenler. Toplumda tabu olarak kabul edilen ancak aile bağları için kritik öneme sahip cinsel konularla ilgili bilgi veren Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık,yeni evlenen çiftler için cinselliği 8 maddede sıraladı.

Yeni evlenen çiftlerin cinsellik hakkında bilmesi gereken 8 madde! - Sayfa 1

Yeni evli çiftler cinsellikle ilgili neleri yanlış biliyor? Sağlıklı bir cinsel yaşam için nelerin bilinmesi gerekiyor. Evlenmek üzere olan çiftlerin cinsellikle ilgili en fazla neleri merak ediyor?Erken boşalma hakkında bilmeniz gerekenler. Toplumda tabu olarak kabul edilen ancak aile bağları için kritik öneme sahip cinsel konularla ilgili bilgi veren Üroloji ve Androloji Uzmanı Op. Dr. Evren Işık,yeni evlenen çiftler için cinselliği 8 maddede sıraladı.. 

Yeni evlenen çiftlerin cinsellik hakkında bilmesi gereken 8 madde! - Sayfa 2

1. ERKEN BOŞALMA HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Erken boşalma en sık görülen erkek cinsel işlev bozukluğudur. Psikolojik ya da organik nedenlerle ortaya çıkabilen bu sorun dönemsel ya da kronik olarak gözlenebilir.

Cinsel ilişki öncesinde ya da sırasında karşılıklı tatmin yaşanmadan kontrol dışı boşalma olarak tanımlanabilen erken boşalma; çiftlerin duygusal ilişkilerine zarar verebilir. Bu nedenle erken boşalma sorununu sık sık veya tekrarlayan şekilde yaşayan erkeklerin Androloji uzmanlarına başvurması ve kendilerine özel tedavi seçeneklerini değerlendirmeleri gerekir.

Yeni evlenen çiftlerin cinsellik hakkında bilmesi gereken 8 madde! - Sayfa 3

2. DAHA ÖNCE SERTLEŞME PROBLEMİ YAŞADINIZ MI ?

Geçmiş cinsel birlikteliklerinde sertleşme problemi yaşayan erkeklerde performans kaygısı yaşanabilir ve bu sorun erkeklerin hayatlarının bir bölümünde etkisini hissettirebilir.

Psikolojik ve/veya organik nedenleri olabilen sertleşme problemi süreklilik arz ederse erkeklerin tanı ve tedavi süreçleri için doktor kontrolünden geçmeleri gerekir. Medikal tedavi, şok dalga tedavisi veya penis protez cerrahisi ile sertleşme problemi ortadan kaldırılabilir.

Yeni evlenen çiftlerin cinsellik hakkında bilmesi gereken 8 madde! - Sayfa 4

3. PARTNER MEMNUNİYETİ NE DEMEK?

Cinsel ilişkide temel amaç her iki partnerin de karşılıklı olarak tatmin olmasıdır. Erkek ya da kadın kaynaklı cinsel işlev bozuklukları partner mutluluğunu azaltabilir.

Erken boşalma, sertleşme problemi ve penisteki şekil bozuklukları cinsel ilişkinin partnerde yarattığı mutluluğu engelleyebilir. Tüm bu sorunlar kişiye özel belirlenen tedavi yöntemleriyle ortadan kaldırılabilir.