Anasayfa /  Foto Galeri

Yeni araştırma sonucu! İşte Uçakta corona virüs bulaşma riski...

200’ün üzerinde ülkede ve bölgede görülen yeni tip corona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle seyahat, ulaşım ve turizm sektöründe bu yıl milyarlarca dolar kayıp yaşandı. Salgının uluslararası taşıyıcısı olarak görülen havayolu şirketleri ise hala yaralarını sarmaya çalışıyor. Ancak son zamanlarda yapılan yeni araştırmalar, uçaklarda corona virüs riskinin neredeyse hiç bulunmadığını öne sürüyor. ABD’de yer alan Harvard Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırmada...

Yeni araştırma sonucu! İşte Uçakta corona virüs bulaşma riski... - Sayfa 1

ABD'DE UÇUŞLARA OLAN TALEP YÜZDE 65 AZALDI
Yeni tip corona virüs salgını nedeniyle dünyada en yüksek vaka ve ölü sayısının görüldüğü ABD’de, uçuşlara olan talep geçen yıla göre yüzde 65 azaldı. Milyarlarca dolar zarar eden Amerikan havayolu şirketleri, yolcu bulamadıkları için planladıkları uçuşların sadece yarısını gerçekleştiribiliyor.

Yeni araştırma sonucu! İşte Uçakta corona virüs bulaşma riski... - Sayfa 2

DIŞARIDA YEME VE ALIŞVERİŞ YAPMANIN RİSKİ DAHA YÜKSEK
Ancak, Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu araştırmacıları uçuş esnasında corona virüs bulaşma riskinin, dışarıda yeme ya da market alışverişi yaparken olduğundan çok daha düşük olduğunu açıkladı. Araştırmacılar, yolcuların  maske taktıklarında ve uçakta gerekli hijyen önlemleri alındığında uçuşların oldukça güvenli olduğunu söyledi.

Yeni araştırma sonucu! İşte Uçakta corona virüs bulaşma riski... - Sayfa 3

ABD’li havayollarını temsil eden Airlines for America tarafından finanse edilen raporda, uçaklarda corona virüs riskinin katmanlı enfeksiyon önlemleriyle birlikte çok daha düşük seviyelere indirilebileceği ifade edildi. 

Yeni araştırma sonucu! İşte Uçakta corona virüs bulaşma riski... - Sayfa 4

MASKE SEYAHATİN HER AŞAMASINDA KULLANILMALI
Öte yandan, Harvard’daki Havacılık Halk Sağlığı taradından uçağa biniş ve iniş sırasında bulaş riskini azaltmak için de çeşitli stratejiler önerdi: Buna göre maske, sadece uçuş esnasında değil, havalimanına giririşten, varış noktasından ayrılana kadar yolculuğun her aşamasında zorunlu olmalı.