Anasayfa /  Yaşam /  Yemek kültürü

Sahur Sofranızda Muhakkak Yer Vermeniz Gereken Sizi Tok Tutacak Besinler

Ramazan ayına merhaba dedik. İftar ve sahur sofraları donatılmaya başlandı. Sıcak havalar ve uzun süren oruç saatleri, süreci bir hayli zorlaştırıyor. Hal böyle olunca “Sahurda ne yemeli?” gibi sorular da çoğalıyor. 17 saat aç kalma süresini düşünecek olursak sahurda ve iftarda neler tüketeceğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Mutlaka sofranızda yer vermeniz gereken besinleri sizler için hazırladık. Sahurda tok tutan yiyecekler listemize gelin göz atalım.

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2018 05:10

Yumurta



Bir çok diyette de önerilen yumurta tok tutma özelliği ile dillere destan. Canan Karatay “Sahurda yumurta çok önemli. 3-4 yumurtayı tereyağına kırıp sarısıyla birlikte yiyebilirsiniz. Yumurta ve tereyağından aldığınız enerji, sizi 24 saat tok tutabilir” diyor.



Fasülye



Fasülye, sahurda tok tutan yiyecekler listemizin en özel misafirlerinden. Uzun tokluk süresiyle muhakkak sofranızda ona da yer vermelisiniz. Diğer baklagiller de aynı şekilde tok tutan besinler arasında yer alır. Mercimekli salata, nohut sahur için iyi seçimlerdir.



Ceviz



Ceviz, bitkisel yağlar içerdiği için vücudunuz için çok yararlıdır. Kabızlığı önlediği gibi, oruçluyken dinç kalmanızı sağlar. Mideden geçiş hızı yavaştır bu sebeple daha geç acıkmanıza yardımcı olur. Ceviz gibi fındık da yararlı besinler içerir ve sahurda tok tutan yiyecekler arasına girebilir.



Zeytinyağı



Zeytinyağı, yağlı tohumlar ani mide boşalmasını önler, bu yüzden mutlaka tercih etmelisiniz. Tuzlu yiyecekler susattığı için uzak durmak gerekir. Zeytin bu listenin dışında yer alıyor. Zeytin ve zeytinyağının faydasını görecekseniz. Salatalarınıza muhakkak organik zeytinyağı ilave edin. Uzmanlara göre zeytinyağı 72 saat dinç tutuyor.



Süt Ürünleri



Süt, yoğurt, peynir protein açısından zengin besinlerdir. Proteinler de vücudumuz için oldukça yararlıdır. Mide yanmasına iyi geldikleri gibi, uzun süre tok tutmaya yardımcı olacak besinleridir. Sahurda tok tutan yiyecekler arasında cacık da yer alıyor. İçerisinde salatalık bulundurduğu için susuzluğa iyi gelir.



Elma



Elma, kan şekerinizi dengelediği için sahurda tercih edilmeli. Aynı zamanda bağırsaklarınızı çalıştırmaya yardımcı olur ve uzun süre tok tutar. Elmanızın üzerine biraz tarçın serperseniz, şeker ihtiyacınızı da azaltmış olursunuz aynı zamanda gün boyu daha dinç olmanızı sağlayacaktır.


Yorumlar