Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Yediiklim Yayınevi'ne ait 2 adrese baskın: Soru örneklerine el konuldu

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) KPSS soruşturmasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmasının ardından Yediiklim Yayınevi'ne ait 2 adrese gece geç saatlerde baskın düzenledi.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 04 Ağustos 2022 10:38

KPSS'de çıkan bazı soruların Yediiklim Yayınevi'ne ait deneme sınavlarında da yer alması sonucu harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, yayınevine ait 2 adrese gece saatlerinde baskın düzenledi. Yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyale ve soru örneklerine de el konuldu.

DİJİTAL MATERYAL VE SORU ÖRNEKLERİNE EL KONULDU

Emniyet ekipleri tarafından yayınevinin Kızılay ve Ostim'deki adreslerinde yapılan aramalarda, incelenmek üzere çok sayıda dijital materyale ve soru örneklerine el konuldu.

YEDİİKLİM YAYINLARI AVUKATI KONUŞTU

Yediiklim Yayınları avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük, operasyon sonrası yaptığı açıklamada, bir soru dışında birebir benzer sorunun olmadığını aktararak "Sınava girmiş tüm öğrencilerin dört gözle beklediği, bu soruşturmanın güvenilir, hızlı ve kamuoyunu tatmin edecek şekilde sonuçlanabilmesi için gün içerisinde tüm bilgi, belge ve dokümanlar idari birimlere, güvenlik birimlerine teslim edilmiştir. Sosyal medyada bir tıkla herkese yayımlanan sorumsuzca paylaşımlarda, bir soru dışında aslında birebir sorunun olmadığı ancak benzer soruların olduğu görülecektir" dedi.

YÖK: SONUÇ, EN KISA ZAMANDA ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE PAYLAŞILACAKTIR

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), "Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak Yükseköğretim Kurulu'nca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır" açıklamasında bulundu.

Yorumlar