Anasayfa /  Teknoloji

Huawei'den görme engelliler için dev uygulama! “Facing Emotions”

Teknoloji devleri arasında yerini almış olan Huawei, görme engelli insanlar için çok özel bir uygulama geliştirdi. Yapay zeka teknolojisi sayesinde görme engelli insanların iletişimleri artık daha kuvvetli olacak.

Abone ol
Abone ol 21 Aralık 2018 18:46

Görme engelli insanların yapay zekanın gücünü kullanarak konuştukları insanların yüzlerindeki duyguları "görmelerini" veya hissetmelerini sağlayan bir uygulama geliştirdi. “Facing Emotions” adlı uygulama, yedi evrensel insani duyguyu yedi benzersiz sese çevirmek için HUAWEI Mate 20 Pro'nun güçlü kamerasını ve yapay zeka gücünü kullanıyor. Bu sayede görme engelli kişilerin başkalarıyla iletişim kurarken daha zengin bir deneyim ve anlayışa sahip olmasını mümkün kılıyor.

Proje’nin içerisinde Türkiyeden de görme engelli Türk isim rol aldı (Mustafa Bey). 37 yaşında olan Mustafa Bey, İstanbul doğumlu. Mesleği masörlük olan Mustafa Bey, boş zamanlarında kaval çalmayı seviyor. Hayatının erken dönemlerinden beri görme duyusu ile ilgili sıkıntılar yaşadıktan sonra, 19 yaşındayken görüşünü tamamen yitirdi. Eşinin yüzünü hiç göremedi. Filmde Mustafa’nın hikayesi mutluluğu, derin ve yürekten sevgisini anlatıyor.


Yorumlar