Anasayfa /  Teknoloji

Google'dan yeni güncelleme: “Nasıl Okunur?” (pronounce)

Tüm dünyadan milyarlarca kişi tarafından kullanılan Google yeni bir özelliği kullanıcılarına sundu. Google, bir süredir belirli kullanıcılara arama sonuçlarında temel bir sözcük telaffuz biçimi sunan sonuçlar getirmeye başladı. İşte yeni özellik “Nasıl okunur?” veya “Nasıl telaffuz edilir?” sizlerle...

Abone ol
Abone ol 26 Aralık 2018 13:52

Google’ın kullanıcılardan gelen geri bildirimlere ne kadar değer verdiğini hepimiz biliyoruz. Sürekli olarak kullanıcı deneyimini ön plana çıkartıp geliştirmelerinin merkezine de kullanıcı deneyimini almasının sonucu olarak hemen her aracında oldukça kullanışlı geliştirmeler görüyoruz. Google Arama “nasıl okunur?” özelliği ile bunu net olarak görebiliyoruz.

Google Arama “nasıl okunur?” özelliği

Google’ın yaptığı testlerden biri kullanıcılar tarafından fark edildi yani arama yapanlara arama sonuçları sayfası kelimelerin nasıl telaffuz edileceğini öğreten bir özelliği bazı kullanıcılarda test ettiği fark edildi. “Nasıl okunur?” veya “Nasıl telaffuz edilir?” gibi bir kelime öbeği aranıldığında, Google arama sonuçları sayfasının üstündeki “nasıl okunur?” (pronounce) butonu içeren bir kutu karşınıza çıkartabilir.

Bu butona dokunan kullanıcılar aradıkları kelimenin nasıl telaffuz edildiğini duymasını ve dudak hareketlerinin görsel olarak izlemesini sağlar. Kullanıcılar yavaşlatılmış bir versiyonunu da duyabilir ve eğer isterlerse Amerikan ve İngiliz aksanı arasında geçiş yapabilirler.

Google Arama “nasıl okunur?” özelliği örneği

Yukarıdaki ekran görüntüsü bir kaç gün önce Reddit paylaşımında göründü. Konu altında yorum yapanlardan sadece konuya bir kişi bu özellik ile karşılaştığını söyledi.

Bu özellik ile karşılaşanların sayısı çok fazla değil ve bu özellik daha önce sadece bir kere habere konu olmuştu. Bu ayın başlarında, Android Police yeni “nasıl okunur” kutusunu gördüğünü paylaşmıştı ancak herkes için görünür olmadığı kabul edilen bir gerçek.

Google, bir süredir belirli kullanıcılara arama sonuçlarında temel bir sözcük telaffuz biçimi sunan sonuçlar getirmeye başladı. Bu özelliği farklı kılan, daha öğretici bir yapıya olması ve tartışmasız şekilde daha faydalı olması. Yine şimdilik bunun sadece bir test olduğunu unutmamak gerekiyor. Bununla birlikte son zamanlarda daha fazla insan bu özelliği görmeye başladı diyebiliriz.


Yorumlar