TUĞÇE GÜLÇİÇEK

tugcegulcicek95@gmail.com
14 Nisan 2020 Salı
HİÇBİR ŞEY OLMASA BİLE BİR ŞEYLER OLDU

Cuma akşamı çok tuhaf bir şey yaşadık biz. Yaşadıklarımızın bir manası var mı derseniz? İnsanlıkla ilgilendirmek mümkün değil. Çünkü Türkiye resmi rakamın açıklanmasının üzerinden 1 ay geçmişken küresel bir salgınla boğuşurken saat 21.30 civarında sokağa çıkma yasağı söylenmeye başlandı ve pat diye sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

12 Nisan 2020 Pazar
DÜNYA NASIL DÜZELİR?

 Dün insanların aklını kaçırmış gibi birden sokağa fırladığını görünce aklıma bu soru takıldı. Sonra çok eskiden duyduğum bir öyküyü anımsadım.

11 Nisan 2020 Cumartesi
 PARANTEZE ALINMIŞ YAŞAMLAR

 İnsanlığın yarısı tutuklu. Virüs korkutuyor, devletleri yönetenlerin ehliyetsizliği de korkutuyor. Bu kolektif tecrübenin gaddarlığıyla karşılaştırılabilir bir durum yaşamamıştık daha önce.

10 Nisan 2020 Cuma
BİZ 21. YÜZYIL KURBANIYIZ

Sen! 21. yüzyıl kurbanı! Hep başarılı olman bekleniyor senden. İyi bir okul, iyi bir evlilik, iyi bir kariyer. Oysa şimdi iş yerleri kapalı, aşıklar uzak birbirinden, dışarı bir daha ne zaman adım atacağını bile bilmiyorsun.

08 Nisan 2020 Çarşamba
HAYATIN BÜTÜNÜNE BAKMAK: BARDAK GÜZEL AMA HA!

Hayata pozitif bakmak, olaylara olumlu yaklaşmak, zor şartlar altındayken dahi gülümsemek. Bunların ne kadar önemli olduğunun artık hepimiz farkındayız.

06 Nisan 2020 Pazartesi
HUMAN BELGESELİ: ORADA, BİR İNSAN VAR UZAKTA!

Malum vaktimiz bol… İnternette onlarca farklı dizi ve film önerisi var. Dram mı seversiniz, komedi mi, bilimkurgu mu? Benim daha farklı bir önerim var

05 Nisan 2020 Pazar
'' EV HAPSİ'' YERİNE ''İÇİNE DÖNMEK''

Evler kimi zaman genişliyor, kimi zaman dar geliyor bu süreçte. Kendimize istesek de istemesek de çarpıyoruz. Üstelik sanırım bu sefer kendimizden başka kaçacak yerimiz de yok

05 Nisan 2020 Pazar
SEMT SİNEMALARI YIKILIYOR; SEMTLER RUHUNU KAYBEDİYOR!

Tüm sıkıntılı haberlerin, kaygılı bekleyişimizin arasında üzücü bir haber daha aldık. Şu an sinemaların hepsi kapalı ama bazıları gerçekten bir daha açılmamak üzere kapanıyor ya da dönüşüm geçiriyor.

04 Nisan 2020 Cumartesi
MARTIN SONU BAHARDIR

Geçtiğimiz sene "Martın sonunda baharı” getirmiştik. Yine yapabiliriz. Yine, yeniden o güzel günlere geri dönebiliriz. 

03 Nisan 2020 Cuma
MEMO'NUN YAVRUSU

Netflix’in kısa bir süre önce lisansladığı Türkiye yapımı 7.Koğuştaki Mucize filmi, Netflix’in ABD ve Fransa listelerinde birinciliğe yükselmiş.