TUĞÇE GÜLÇİÇEK

tugcegulcicek95@gmail.com
21 Mayıs 2020 Perşembe
ŞU AN NEREDE OLMAK İSTERDİN? KEŞKE’LERİN VAR MI?

Hepimizin keşkeleri var bence. Kimimizinki anlık, kimimizinki ömürlük… Aradaki fark devasa büyük… Anlık keşkeler tatlıdır, hayat dinamiğini sağlar hatta. Ayakta tutar insanı. Ömürlük keşkeler bambaşkadır; zindan eder hayatı.

20 Mayıs 2020 Çarşamba
MAVİ BALİNA

Halil Cibran der ki “Büyük insanların iki kalbi vardır; biri acı çeker, diğeri ümit eder.” 19 Mayıs'ta yola çıkarken ATATÜRK’ün bir kalbi acı içindeydi belki ama ötekisi daima ümitliydi.

17 Mayıs 2020 Pazar
17 MAYIS 2000… MAYISLAR BİZİM!

 Bu ülkede çocuklar doğar doğmaz bir takımın taraftarı olurlar ve çok büyük olasılıkla o takımın taraftarı olarak göçerler bu dünyadan. Bu ülkede siyasi görüşünü rahatlıkla değiştirirsin kimse ayıplamaz, taraftarı olduğun kulübü değiştirirsen kimse unutmaz.

16 Mayıs 2020 Cumartesi
4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI, 5 TAVSİYE

Kendime bir yapılacaklar listesi belirledim. Sizinle de paylaşayım istedim. Belki bitirdikçe beraber yanına bir tik atarız.

14 Mayıs 2020 Perşembe
BİR GÜNDEN 4 SAAT

 Dün, 0-14 yaş arasındaki çocuklara 4 saatliğine sokağa çıkma izni verildi.  Bu saatler pandemi günlerinde salgını arttırır mı şimdiden söylemesi zor.

13 Mayıs 2020 Çarşamba
AKREP GİBİSİN KARDEŞİM

Aklıma Nazım’ın dizeleri düşüyor; “Kabahat senin -demeye de dilim varmıyor ama- kabahatin çoğu senin, canım kardeşim!

10 Mayıs 2020 Pazar
ANNELER GÜNÜ; BİR KAHVALTI  SOFRASI

 Anneler gününe dair ilk kayıt İngiltere'de bulunmuş. 1644 yılına ait olan bu belgede 'mothering day' olarak anılıyor anneler günü. Annelerin kutsallığından çok kilise anayı takdir etmek, kutlamak için başlatılmış  anneler günü.

06 Mayıs 2020 Çarşamba
KAVGA BİTMEZ ÖLDÜĞÜNDE

Ama biliyorum ki hepimiz güzel bir dünya istiyoruz. İbrahim için, iyi ki yaşıyor diyorum. Helin içinse, bir kırmızı karanfil bırakıyorum buraya.

05 Mayıs 2020 Salı
İSTİLACI ÇEKİRGELER

 Yıl 1854. ABD Başkanı Franklin Pierce, Kızılderililerden toprak talebinde bulunur. Bu talep ülkesine gelen göçmenler, yani beyaz adamlar içindir...

04 Mayıs 2020 Pazartesi
NORMALE DÖNMEK 

65 yaş üzeri için haftasonları sokağa çıkma izni verilmesi, restoranlar ve çocuk oyun alanları hariç AVM’lerin açılması, liglerin seyircisiz olarak başlaması, okulların açılması, kısıtlı sayıda ülkeye uçuşların başlaması ve Eylül ayında eski normale dönüş…