TUĞÇE GÜLÇİÇEK

tugcegulcicek95@gmail.com
22 Temmuz 2020 Çarşamba
PINAR’A…

 Emine Bulut’un ölmek istiyorum çığlığı, Ayşe Tuba Arslan’ın 23 kez şikayet etmesine rağmen öldürülmesi, Nurtaç Canan’ın kendi kanıyla failinin isminin yazması ve son olarak Pınar Gültekin. Sadece 27 yaşındaydı.

09 Temmuz 2020 Perşembe
DENİZE DOĞRU

Uzun zaman oldu… Sonunda bir deniz kıyısındayım. Taşlar var kumsalda. Bir delilik, saymaya çalışıyor onları.

25 Haziran 2020 Perşembe
UNORTHODOX: KADIN,DİN VE ÖZGÜRLÜKLER ÜZERİNE

 Uzun zamandır izlediğim diziler arasında en çok etkisi altında kaldığım dizi Unorthodox oldu.

16 Haziran 2020 Salı
YAZMASAM DELİ OLACAKTIM

Merhaba!; doğan güneşe, denizdeki dalgaya, uçsuz bucaksız gökyüzüne, yeni doğan bir bebeğe, mutluya, mutsuza, umuda, umutsuzluğa, can sıkıntısına, neşeye, … Yeniden merhaba!

08 Haziran 2020 Pazartesi
BİR VEDA MEKTUBU

Benim canım anneannem tombişusum, insan böyle durumlarda ne der gerçekten bilmiyorum. Hayatımda gördüğüm en güçlü insan, kalbi sevgi dolu, benimle gülen, benimle ağlayan, kolları her zaman sarmaya sarmalamaya hazır tontiş ananem. “Benim süper anneannem, bunu da yener” dedim hep kendi kendime. Ama buraya kadarmış. Onu kaybetmek, çocukluğumu kaybetmek gibi geldi bana.

02 Haziran 2020 Salı
HAZİRANDA ÖLMEK ZOR

 Hasan Hüseyin’e, Nazım’a, Ahmet Arif’e, Orhan Kemal’e  anılarını yaşatanlara, tüm yoldaşlara bin selam! Vatan hainliği mi? Ona da devam!

30 Mayıs 2020 Cumartesi
SOSYAL MEDYA VE GERÇEK HAYAT

 Gerçek hayat durunca ister istemez beyaz ekranlara fazlaca gömüldük. Yapılan bir araştırmaya göre karantina döneminde çocukların internet kullanımı yüzde 250 artmış. Instagram story’leri, canlı yayınlar, zoom toplantıları, bilgisayar oyunları, internet dizileri derken gerçek zamandan çıktık.

28 Mayıs 2020 Perşembe
HAYATLARIMIZ VE RENK ÇARKLARI

 Korona, günlerimizi iyice yavaşlattı. Puzzle’lar, boyama kitapları, antin kuntin ne varsa alır, kendimize iş çıkarır olduk. İnternette Newton çarkı diye bir şey gördüm; 7 renkten oluşuyor. Newton çarkı ya da renk çarkı da diyorlar.

26 Mayıs 2020 Salı
İŞE DÖNMEK BİR ‘İNSANLIK HALİ’ Mİ?

Hükümetin açıklamalarına göre bayramdan sonra bizlerden artık işe yeniden dönmemiz bekleniyor. Peki, işin Kovid-19 zamanlarındaki anlamı nedir?

24 Mayıs 2020 Pazar
ESKİ BAYRAMLAR

Bu bayram yalnızca 4 kişiyiz; Annem, babam, ben ve can sıkıntısı! Eski bayramları özleyeceğimi, “nerede o eski bayramlar…” diyeceğim günlerin geleceğini hiç düşünmüyordum. Büyük konuşmamak lazımmış!