EZGİ KAYGISIZ

ezokaygisiz@gmail.com
21 Şubat 2021 Pazar
MERDİVENLİ YOL

 Yaşamak için varız. Sadece var olarak yaşayamayız. Çocukluğunuzdaki gibi fütursuzca yaşayın, karnınızı doyurduğunuz gibi ruhunuzu da doyurun. 

24 Ocak 2021 Pazar
YAŞAM İÇİNDEKİ YOLCULUĞUMUZ: DUYGU DÜNYASI

 İşte o zaman rol yapman gerekmez yani kendinle başbaşa kaldığın o uykudan önceki anlar; hani uyumak için odana çekildiğin o anlar..

10 Ocak 2021 Pazar
BEYNİMİZDEKİ ODALAR

 O kadar çok aradım ki.. Her yere baktım ama işte her yer o kadar karışık ki.. Olması gereken yerde olmasını umduğum eşyamın, orada olmaması ve ararken daha da dağıtmam ve dahası unuttuklarımı bulmam ama aradığımı bulamamam..

10 Aralık 2020 Perşembe
GEÇMİŞE DOĞRU İLERLEMEK 

 “Bazen insan geri gitmek, gerçekten geri gitmek zorunda kalır; o ana nasıl geldiğini anlamak ve sonra ileri gidebilmek için.”

25 Ekim 2020 Pazar
SEVDİĞİM ŞEYLERİN LİSTESİ

Zaman inanılmaz bir olgu. Sizce de öyle değil mi? Sanki her şeyi zamana karşı yapıyoruz. Her şey tükenir; bir şeylerin zamanı.. Peki ya, zamanın ta kendisi?

06 Ekim 2020 Salı
DOYAMADIĞIM TÜM APTALLIKLARIMA..

“Geçmişin keşkeleri ve geleceğin endişeleri şu anımızı çalan iki hırsızdır.”

14 Eylül 2020 Pazartesi
DÜŞLER VE DÜŞÜNCELER HAPİSHANESİ

 İç sesim bazen bana karşı hiç nazik olmuyordu, onun buyurgan ve zorba tavrı beni olmadığım ya da olmak istemediğim birine dönüştürüyordu. Kendi kısıtlama ve kurallarımı geliştiriyordum adeta.

13 Ağustos 2020 Perşembe
YEDİNCİ TAT

 Söylediklerini bir kez daha düşündüm. Doğru şeyler söylüyordu. Doğru şeyler ama yanlış bir anlatımla..

01 Ağustos 2020 Cumartesi
Bkz. ÖLÜM LİSTESİ: KADININ ADI VAR!

Hülya, Canan, Selma, Zekiye, Fatma, Pınar, Münevver, Özgecan, Şule, Ceren, Ayşe, Derya, Emine, Mehtap... O kadar çok isim var ki ‘ölüm listesi’nde..

12 Temmuz 2020 Pazar
YETİŞKİN SAKLAMBACI VE KAPLUMBAĞA VAKASI

İçimden hala sayıyordum; kırk yedi, kırk sekiz, kırk dokuz.. Sanırım beni bulamayacaklardı. Saklandığım yerden çıkmalı mıydım? Yine de bir ebe/sobe durumu yoktu. Bu durumda kazanan belli miydi?