DİLEK BOZKURT

didenboz@hotmail.com
31 Temmuz 2020 Cuma
VİCDAN  REHBERİNİZ  OLSUN  EFENDİM

Dini inanç ritüeli olarak kabul edenler muhtemelen taşlayacaklar beni lakin bilmelerini isterim ki hayvanların canının katledilmesine sıcak bakmıyor olsam da böylesi hassas bir konuda saygı duyduğum da bir gerçektir.

19 Temmuz 2020 Pazar
İSTANBUL  SÖZLEŞMESİ  UYGULANSIN

Her geçen gün onlarca kadın fiziksel şiddetin yanı sıra, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddet gibi farklı şiddet türlerine maruz bırakılmaktadır. Kadın ölümleri nedenlerinin araştırmaları sonucu, ortaya çıkan bulgular kadınların biyolojik cinsiyet kimliklerinden ötürü ne yazık ki ağır bedelleri ödedikleri bir gerçektir.

26 Haziran 2020 Cuma
HER ŞEY KARARINDA GÜZEL

Bazen bazı şeyleri akışına bırakmak en iyisi. O kapı sana açılmıyorsa, açmaya zorlama. Belki açılınca kırgınlıkların ve kızgınlıkların artacak ve sonunda yine üzülen sen olacaksın.

10 Haziran 2020 Çarşamba
DAVRANIŞLARIN DÖNÜŞÜMÜNE TANIKLIK ETTİK

Herhangi bir davranışı değiştirmek çok zordur ama o davranışın yerine yeni davranış mümkündür. Bu dönemde bunu deneyimlediğimizi görüyorum.

22 Mayıs 2020 Cuma
 BAZI İHTİYAÇLARI GİDERMESEK DE OLUR

"İnsanların maddi ve kültürel varlıklarını sürdürmek ve geliştirmek için çeşitli mal ve hizmetlere karşı duyduğu isteğe, bu isteğin yarattığı gerginlik ya da açlığa ihtiyaç denir."

30 Nisan 2020 Perşembe
İSTİHBARAT ZOOM

Korona virüs günleri sonrası hayatımızı ele geçirmiş olan teknoloji, öncesinden beter hale geldi. Bu süreçte dışarıyla temasın kilit unsuru elbette.

25 Nisan 2020 Cumartesi
HAYIRLI RAMAZANLAR

Salgın ile ilgili belirsizlik geriye çekilirse ve biraz alan açacak olursa, her şey yeniden hızlanacak havası seziyorum.

14 Nisan 2020 Salı
KAFAMIZ KARIŞTI, KAFAMIZI KARIŞTIRDILAR

Sokağa çıkma yasağı bitince özgürlük güzel şey dedi insanlar ve attılar kendilerini sokağa. Virüs hâlâ yayılmaya devam ediyor, niye böyle oldu ki şimdi?

03 Nisan 2020 Cuma
EVDEYİZ AMA YOKUZ!

Geçen yıl 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde kaleme aldıklarım ile bugün arasında değişen pek de bir şey olmamış...