Anasayfa /  Foto Galeri

Yaz akşamlarında içinizi ferahlatacak 14 Sangria Tarifi

Bunaltıcı sıcaklarla baş etmenin en güzel yoluysa elbette ki buz gibi içecekler. Renk renk yaz meyveleriyle hazırlayabileceğiniz sangrialar, her yaz olduğu gibi bu yaz da kurtarıcınız olacak Çeşit çeşit sangria tariflerini keyifli denemeniz için düzenledik...

Yaz akşamlarında içinizi ferahlatacak 14 Sangria Tarifi - Sayfa 1

1. Klasik sangria

Konu sangria tarifi olduğunda klasik sangriayı atlamak olmaz! 2 şişe 75 cl kırmızı şarabı, 20 cl votkayı, 1 litre portakal suyunu, 1 şişe gazozu, 1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyunu, 1 adet küp küp dilimlenmiş yeşil elmayı, 1 adet dilimlenmiş portakalı ve 5 adet dilimlenmiş kırmızı eriği geniş bir kasede karıştırın.

24 saat kadar buzdolabında bekletin ve limon dilimleriyle birlikte servis edin. Afiyet olsun!

Yaz akşamlarında içinizi ferahlatacak 14 Sangria Tarifi - Sayfa 2

2. Şeftalili rosé sangria

1 şişe 75 cl rosé şarabı, yarım su bardağı mürver çiçeği likörünü, ¼ su bardağı brandy’i, 1 adet dilimlenmiş şeftaliyi ve ¾ su bardağı ahududuyu bir kasede karıştırın.

8 saat kadar buzdolabında bekletin ve limon dilimleriyle birlikte servis edin. Afiyet olsun!

Yaz akşamlarında içinizi ferahlatacak 14 Sangria Tarifi - Sayfa 3

3. Rosé sangria

1 su bardağı küp küp doğranmış kavunu, 1 su bardağı küp küp doğranmış karpuzu, yarım su bardağı dilimlenmiş çileği, 2 adet dilimlenmiş portakalı bir kasenin içerisine alın. Üzerine 1 şişe 75 cl rosé şarap, ½ su bardağı brandy, ½ su bardağı Grand Marnier, 2 su bardağı gazozu ekleyin. En az 8 saat buzdolabında bekletin.

Yarım portakalın kabuğunu rendeleyin ve 2 yemek kaşığı toz şekerle karıştırın. Dinlenen sangrialara hazırladığınız şekerli karışımı ilave ederek servis edin. Afiyet olsun!

Yaz akşamlarında içinizi ferahlatacak 14 Sangria Tarifi - Sayfa 4

4. Kivili, armutlu ve yeşil elmalı sangria

Farklı bir sangria tarifi arayanlara! 1 şişe 75 cl beyaz şarabı, ¾ su bardağı vanilyalı votkayı, 1.5 su bardağı kızılcık suyunu, 1 adet dilimlenmiş yeşil elmayı, 1 adet küp küp doğranmış armudu ve 3 adet küp küp doğranmış kiviyi bir kasede karıştırın.

8 saat kadar buzdolabında bekletin ve limon dilimleriyle birlikte servis edin. Afiyet olsun!