Anasayfa /  Foto Galeri

Yavru boz ayı İstanbul'u ayağa kaldırdı! Arama çalışmaları devam ediyor

Büyükçekmece'de bir vatandaş tarafından görüntülenen yavru ayıyı arama çalışmaları devam ediyor. Belediye ekipleri Kemerdere Vadisi'nde geniş alana dağılarak ayıyı bulmaya çalıştı.

Yavru boz ayı İstanbul'u ayağa kaldırdı! Arama çalışmaları devam ediyor - Sayfa 1

İstanbul, Büyükçekmece'de görüntülenen yavru ayı, ekiplerce aranıyor...

Yavru boz ayı İstanbul'u ayağa kaldırdı! Arama çalışmaları devam ediyor - Sayfa 2

Cumhuriyet Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde yavru bir boz ayı üniversite öğrencisi tarafından görüntülenmişti. Ayının görüntülenmesinin ardından Büyükçekmece Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri Kemerdere Vadisi'nde görülen ayıyı bulmak için çalışma başlattı.

Yavru boz ayı İstanbul'u ayağa kaldırdı! Arama çalışmaları devam ediyor - Sayfa 3

Bölgeye kurulan kapanların sonuç vermemesi üzerine belediye ekipleri bugün geniş bir alana dağılarak ayıyı arama çalışması başlattı. Arama çalışmalarına drone ile havadan destek verilirken, tedbir amaçlı uzun menzilli uyuşturucu tüfeği de hazırda bulunduruldu. Çalışmalar sonucunda yavru ayıya rastlanmadı. Ayıyı bulmak için başlatılan çalışmaların devam edeceği öğrenildi.

Yavru boz ayı İstanbul'u ayağa kaldırdı! Arama çalışmaları devam ediyor - Sayfa 4

“VATANDAŞLARIMIZIN KORKACAK BİR ŞEYİ YOK"
Büyükçekmece Belediye Başkanı Yardımcı Ömer Kazancı, vatandaşların korkmasını gerektiren bir durum olmadığını belirterek, “Yaklaşık 1 hafta önce bölgemizde, vatandaşlarımızın görüntüsünü aldığı bir yaklaşık 6-7 aylık bir ayı yavrusu televizyon ekranlarına yansıdı. Bir haftadır zaten bölgede bir çalışma yapıyoruz. Derneklere de bilgi verdik. Bu bölgede zabıta ve veterinerler ekiplerimizle tarama yaptık'' açıklamasında bulundu.