Anasayfa /  Foto Galeri

Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın içinden ilk görüntüler

Türk demokrasi tarihinde "kara bir leke" olan 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yılında Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası adıyla bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak. İşte Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın içinden ilk görüntüler...

Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın içinden ilk görüntüler - Sayfa 1

Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam kararının verildiği Yassıada, yeniden düzenlemenin ardından ilk kez görüntülendi.

Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın içinden ilk görüntüler - Sayfa 2

Ada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası adını aldı. 27 Mayıs Müzesi, Demokrasi Feneri, çeşitli bal mumu heykelleri ve müzenin yer aldığı adanın açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın içinden ilk görüntüler - Sayfa 3

Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam kararının verildiği Yassıada, 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yılında yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak kapılarını basın mensuplarına açtı.

Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın içinden ilk görüntüler - Sayfa 4

İlk kez görüntülenen adanın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Yeniden düzenlenen adada demokrasi ve milli iradeyi yansıtacak müze kütüphane, konferans salonu ve Demokrasi Feneri gibi birçok sembol yapı yer alıyor.