Anasayfa /  Güncel

Yaşlı kadını alevlerden aldılar

Balıkesir'in Edremit ilçesinde müstakil evde çıkan yangında yaşlı kadın ve köpeğini, mahallenin gençleri alevler arasından çıkarttı. Yangında dumandan etkilenen 8 kişi hastaneye kaldırıldı.

Abone ol
Abone ol 08 Mayıs 2017 09:10

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir evde çıkan yangında dumandan etkilenen 8 kişi hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgilere göre, Hekimzade Mahallesi Çınarlı Çeşme Caddesi’nde, Aliye Yalçın'a (92) ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi.

Bu sırada alevlerin arasında kalan Yalçın ile köpeğini, aynı sokakta ikamet eden üç genç dışarı çıkarttı. Yalçın'a ilk müdahale olay yerinde yapıldı.

Polis, elektrik dağıtım şirketi ve zabıta ekiplerinin müdahalede bulunduğu yangın, kısa sürede söndürüldü.

Yalçın'ın yanı sıra binaya bitişik apartmanda ikamet eden Serkan Topyanak (35) ile Belma (30), Soykan (10), Hakan (8), Mehmet (15), Ahmet ve Zeliha Onur da dumandan etkilendi.

Ambulanslarla Edremit Devlet Hastanesi’ne götürülen 8 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yangında evin tamamı kullanılmaz hale geldi.

Yalçın’ı alevlerin içinden kurtaran Usame Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz sokakta 3 arkadaş dolaşırken bağırma seslerini duyduk ve bahçeye girdik. Evdeki ninenin zorlandığını gördük ve kaldırıp dışarı çıkarttık. Sonra eve tekrar baktık ve içeride gördüğümüz köpeği de kurtardık. Köpeği çıkartırken alevler nedeniyle zorlandık. Ne de olsa candır. Kurtarılması gerekir." dedi.


Etiketler edremit
Yorumlar