Anasayfa /  Yaşam

Suriyeli izciler kış kampında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu, savaş nedeniyle Türkiye'de bulunan Suriyeli çocuk ve genç izcileri Bolu Aladağ Tevfik Rüştü Günday Kamp ve Eğitim Merkezinde ağırlıyor.

Abone ol
Abone ol 08 Şubat 2017 21:14

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF), Türkiye’de yaşayan yaklaşık 250 Suriyeli çocuk ve genç izcileri Bolu Aladağ Tevfik Rüştü Günday Kamp ve Eğitim Merkezinde ağırlıyor.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda 21 Ocak’ta başlayan Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı’nda İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinden katılan yaklaşık bin deneyimli izci ağırlandı. Kamp, yarı yıl tatilinin tamamlanması ile birlikte kapılarını Suriyeli çocuk ve genç izciler için açtı.

Kampa katılan yaklaşık 250 Suriyeli izciye, kızak ve kayak, ilk yardım, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı ve kullanma, dağcılık, ateş çeşitlerini öğrenme ve ateş yakma, beslenme ve yaşam, soba yakma, odun kırma, balta ve bıçak kullanımı, karda vahşi hayvan izi takibi ve yön bulma gibi hayati öneme sahip eğitimler veriliyor. İBB Lojistik Destek Merkezi aşçıları tarafından bütün yemek ihtiyaçlarının karşılandığı kampta ayrıca, ulaşım ve sağlık gibi alanlarda da destek veriliyor.


Yorumlar