Anasayfa /  Yaşam

'Halit Akçatepe, Kemal Sunal ve Tarık Akan gibi hatırlanmak...'

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ali Uyandıran, sanatçı Halit Akçatepe'nin vefatına ilişkin, "Ömrünü sanata adamış ustaların ölümünden önce de kıymetinin bilinmesi gerekiyor." dedi. 

Abone ol
Abone ol 03 Nisan 2017 17:12

Uyandıran, Bizimkiler dizisinde birlikte ekrana çıktığı arkadaşı Akçatepe’nin vefatı dolayısıyla büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Dizi ve sinema sektöründe oyunculukta kendisini ispat etmiş isimlere gereken değerin verilmediğini anlatan Uyandıran, "Çok güzel işler yapıyorsunuz. Bir döneme damga vuruyorsunuz. Fakat popüler kültür sizi geriye atıyor. Ömrünü sanata adamış ustaların ölümünden önce de kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Ne mutlu ki Halit her dönem kıymet görmüş bir ustaydı." diye konuştu. 

- "Bizimkiler dizisinin de neşesiydi" 

Uyandıran, Akçatepe’nin içinde bulunduğu işlere renk kattığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Büyük bir enerjiydi. Hababam Sınıfı filmine kattığı neşeyi Bizimkiler dizisinde de bizimle paylaşan usta oyuncu Halit Akçatepe’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Ölmek insanın doğasında var ancak geride kalan güzellikler hatırlandıkça gülüyoruz da ağlıyoruz da. Halit gibi, rahmetli Kemal Sunal gibi, Tarık Akan gibi hatırlanmak güzel bir ömür geçirdiğinizin sağlamasıdır. Şunu söylemekte yarar görüyorum; bizler rol yapmaktan çok anı yaşadık. Bu yüzden yaşadıklarımızı yaşattığımız için Türk halkı bizi seviyor, sayıyor ve hatırlıyor. Onlara minnettarız."


Yorumlar