Anasayfa /  Yaşam

Engelli babanın 'Babalar Günü' hasreti

Kırklareli'de yüzde 50 bedensel engelli baba, zihinsel engelli iki kızıyla verdiği yaşam mücadelesi ile örnek oluyor.

Abone ol
Abone ol 18 Haziran 2017 11:47

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinin Kızılağaç köyünde, 30 yıl önce görücü usulü evlenen Kemal (60) ve Fatma Kuzu (50) çiftinin 2001 ve 2002 yıllarında ikiengelli kızları dünyaya geldi. Güner ve Gündem adını verdikleri kızları ile kendi engelini bir kenara iten babanın kızlarıyla verdiği yaşam mücadelesi herkesin takdirini topluyor.





Tüm yaşamını kızlarına göre düzenleyen işçi emeklisi baba, kızlarının her türlü ihtiyacını eşiyle birlikte karşılamalarına yardımcı oluyor.

Her gün yüzde 99 zihinsel engelli kızı Güner'i evinin merdivenlerinden zorlukla taşıyarak bindirdiği tekerlekli sandalyesi ile gezdiren fedakar baba, kızlarının günlük taze süt tüketimini karşılamak için de evinin bahçesinde inek besliyor.

"Bende kızımın elimden çiçek almak isterim"

Baba Kuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli kızları ile tüm engelli aşarak yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi. Kendisinin de yüzde 50 engelli olduğunu belirten Kuzu, zaman zaman sıkıntılar yaşadıklarını ama her sıkıntının üstesinden geldiklerini anlattı.

Bugüne kadar kızlarına hiçbir kötü söz veya davranışta bulunmadığını anlatan Kuzu, "İki kızım da Allah'ın bana bir lütfü. Hiçbir anne baba engelli evladının olmasını istemez. Ben de her baba gibi Babalar Gününde evlatlarımdan bir hediye almak isterim ama bu imkansız. Allah'ın bize verdiği en büyük hediye engelli iki kızım. Ben kızlarımla gurur duyuyorum." dedi.

Babalar Gününün diğer babaların evlatlarından bir hediye aldığını görünce yüreğinin burkulduğunu ifade eden Kuzu, "Kızlarımdan hiçbir zaman hediye alamayacağımı biliyorum. Ben de kızımın elimden çiçek almak isterim ama biliyorum ki bu imkansız. Kim istemez evladı diğer çocuklar gibi koşup eğlensin, babasına bir hediye getirsin ama olsun ben kızlarımla çok mutluyum." diye konuştu.



Yorumlar