Anasayfa /  Yaşam

Yılbaşı için 'emanet çam fidanı' kampanyası

Eskişehir, Bursa ve Çanakkale Orman Bölge müdürlükleri, yılbaşı için ağaç süslemek isteyenlerin talebini karşılamak ve kaçak ağaç kesiminin önüne geçmek için kampanya başlattı.

Abone ol
Abone ol 19 Aralık 2016 21:57

Eskişehir, Bursa ve Çanakkale Orman Bölge müdürlükleri, yılbaşı için ağaç süslemek isteyenlerin talebini karşılamak ve kaçak ağaç kesiminin önüne geçmek için kampanya başlattı.

Eskişehir, Bursa ve Çanakkale Orman Bölge müdürlükleri, yılbaşı için ağaç süslemek isteyenlerin talebini karşılamak ve kaçak ağaç kesimini önlemek amacıyla "emanet çam fidanı" kampanyası başlattı.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, "Yılbaşına girerken ağaç kesmeyin fidan dikin" sloganıyla başlatılan kampanyaya ilişkin AA muhabirinin sorularını cevaplandırdı.

Ateş, Türkiye'de bazı vatandaşların yeni yıla çam ağacı süsleyerek girmeyi tercih ettiğini belirterek, bu isteği suistimal edip kaçak ağaç kesenlerin ortaya çıktığını söyledi.

Kaçak ağaç kesimine karşı tedbirlerini artırdıklarını ifade eden Ateş, şöyle konuştu:

"Tüm teşkilatımız teyakkuz halinde. Bölgemize bağlı Afyonkarahisar ve Eskişehir'deki 24 şefliğimize bağlı muhafaza memurları 7 gün 24 saat çalışıyor. Koruma ve kontrol çalışmalarımızı artırıp, kaçak ağaç kesimlerinin önüne geçmeyi planlıyoruz. Ağaç kesimi yerine orman fidanlığımızda yetiştirdiğimiz fidanları halkımızın hizmetini sunduk. Fidanlarımızı kentin belli noktalarında, alışveriş merkezlerimizde yeni yıldan iki-üç gün önce ücretsiz dağıtacağız. İsteyen vatandaşlarımız, saksılı fidanlarımızdan alıp, diledikleri gibi süsleyerek, daha sonra toprakla buluşturabilirler. Biz vatandaşlarımızı fidan dikim alanı da gösterebiliriz. Yılbaşına girerken, ağaç kesmeyin fidan dikin." 

"Bir anlık keyif için ağaçları kesmeyin"

Eskişehir Orman İşletme Müdürü Akın Akman ise 24 şeflikte ekiplerinin 7 gün 24 saat esasına dayalı koruma faaliyetleri yürüttüklerini belirterek, "Bir çam ağacının büyümesi için uzun yıllar gerekiyor. Bir anlık keyif için ağaçların kesilmesine kimsenin gönlü razı olmaz. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukta 'Alo 177' hattını arayıp, bize her zaman uyarabilir. Kötü niyetli insanların karşısındayız." dedi.

"Talep edenlere fidanları vereceğiz"

Bursa Orman Bölge Müdürü Arif Can da yılbaşı çamı süslemek için ormanlardan ağaç kesilmemesi için talep edenlere fidanlıklardan fidan verileceğini anlattı.

Yılbaşı için talep edilen miktarda fidan vereceklerini dile getiren Can, "Mavi ladin, doğu ladini ya da göknar ağaçları süslemeye müsait. Bunlar boylu fidanlar. Talep edenlere bu fidanları vereceğiz. Gelecek hafta çalışmalara başlayacağız." diye konuştu.

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy ise kampanyayı yılbaşına kısa süre kala gerçekleştireceklerini söyledi.

Hazırlanacak fidanları halka dağıtacaklarına işaret eden Ulusoy, "Bu sayede hem ormanlarımızdaki ağaçların kesilmesini önlemiş olacağız hem de yeni fidanları toprakla buluşturup hayat vereceğiz." dedi.


Yorumlar