Anasayfa /  Yaşam

Erkekler için doğal cilt bakımı

Aslında yapılan birçok bakımlar hem erkekler için hem de kadınlar için geçerlidir ama elbette erkekler fiziksel olarak farklılık gösterdiklerinden dolayı bu derileri bakımından da farklı sonucu veriyor.

Abone ol
Abone ol 17 Şubat 2017 18:40

Aslında yapılan birçok bakımlar hem erkekler için hem de kadınlar için geçerlidir ama elbette erkekler fiziksel olarak farklılık gösterdiklerinden dolayı bu derileri bakımından da farklı sonucu veriyor. Yani erkekler her zaman için kadınlara oranla daha az cilt sorunları yaşıyor ve daha az bakıma ihtiyaç duyuyorlar. Ama şunu unutmamak gerekir ki, erkekler ilerleyen yaşlarda birden cilt yaşlanması yaşıyor ve yaşlarından daha fazla göstermeye başlıyorlar. Oysa ilk dönemlerden itibaren düzenli olarak erkek doğal bakım maskeleri ile kendilerine bakmaları uzun vadede daha iyi sonuçlar veriyor olacaktır.

Erkek doğal cilt bakımı içinse bazı püf noktalar var elbette. Özellikle her sabah duş alırken özellikle çok sıcak suyun altına asla girmeyiniz. Sıcak sular yüzünüzdeki ve vücudunuzdaki doğal yağlarında yok olup gitmesine neden oluyor. Her zaman için ılık su size yeterli olacaktır.

Tıraş öncesi bakım

Tıraş öncesi bakım ile ilgili görsel sonucu

Genellikle erkekler ilk önce sakalları keser ve daha sonra belli başlı bakımlarını yaparlar. Bu aslında doğru ama eksik bir bilgidir. Sakallarınızı ya da bıyıklarınızı kesmeden önce de yapmanız gereken bazı noktalar var. Örneğin sakalınızı kesmeden önce iyi bir nemlendirici ile yüzünüzü ferahlatın ve daha sonrasında traş olmaya başlayın. Bu size daha kolay kesim imkânı verecek ve aynı zamanda ekstra bakımı desteklemiş olacaktır.

Üşenmeyin maskelerinizi kendiniz yapın





Erkekler genelde kadınlar gibi değildir ve doğal cilt bakım ürünlerinde hep hazıra doğru eğilimleri vardır. Oysa en iyi cilt bakım ürünleri sizlerin evde yapabileceğiniz ürünlerdir. Üstelik öyle saatlerce değil, yaklaşık bir dakikada bile yapabileceğiniz birçok tarife ulaşabilirsiniz. Birazdan size erkekler için doğal cilt maskesi tarifi de veriyor olacağız elbette.

Yüzünüze hoyrat davranmayın





Daha önce mutlaka erkek traş köpüklerinin reklamlarını izlemişsinizdir. En son karede traş olan erkek hep yüzünü havlu ile kurularken sadece ufak dokunuşlar ile tamamlar. Bu birçok kişiye saçma gelebileceği gibi birçok kişinin dikkatini de hiç çekmemiş olabilir ama asıl sır bunda saklıdır. Erkek cildi de elbette hassastır ve havlu ile harul hurul kurulamak yerine hafif dokunuşlar yaparak kurulamayı tercih etmelisiniz. Bu size tek bir kullanışta fayda vermeyecek ama uzun yılar sonra etkisini göreceksiniz. Özellikle havlunuzu yumuşak seçiniz ve bastırmadan silmeniz cildinizi kırışmasını engelleyecektir.




Yorumlar