Anasayfa /  Yaşam

En son nerede deprem oldu! İşte Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi…

Deprem hayatımızın bir gerçeği haline gelmiş durumda. Son depremler merak konusu. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde sık sık irili ufaklı depremler meydana geliyor ve vatandaşlar son depremlerin hangileri olduğunu merakla araştırıyor. Son depremler Kandilli Rasathanesi ve AFAD listesi haberimizde yer alıyor…

Abone ol
Abone ol 08 Mart 2019 09:24

Son depremler merak konusu. Deprem kuşağında yer alan ülkemizde sık sık irili ufaklı depremler meydana geliyor ve vatandaşlar son depremlerin hangileri olduğunu merakla araştırıyor. Son depremler Kandilli Rasathanesi ve AFAD listesi haberimizde yer alıyor…

SON DEPREMLER

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, Antalya Akseki'de saat 20.14'te 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre ise deprem 4.8 olarak kaydedildi. AFAD ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu depremde herhangi bir can ve mal kaybı olmadığını açıkladı. Depremin ardından 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezi Enstitüsü verilerine göre Antalya'nın Akseki ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre ise deprem yerin 11 kilometre derinliğinde meydana gelirken büyüklüğü 4.8 olarak açıklandı. 

İKİNCİ DEPREM

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Merkezi Enstitüsü 20.55'de 4.2 şiddetinde bir deprem daha kaydedildiğini bildirdi. 

PANİK YAŞANDI

Depremler Manavgat, Alanya, Gündoğmuş, İbradı ilçeleri ile Konyanın Seydişehir ve Mersin ile Isparta’nın bazı ilçelerinde de hissedildi. Deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Deprem nedeniyle Akseki'de vatandaşlar sokağa çıktı. Bir süre sokakta bekleyen vatandaşların havanın kararması ve paniğin geçmesinin ardından evlerine geri döndü.

Depremle ilgili herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı öğrenildi.

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi(BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ






Yorumlar