Anasayfa /  Yaşam

Çerkez Cengiz'in "Aslanlı kafe"si hakkında karar!

Beykoz’da 1 hafta önce açılan Mevzoo isimli mekanda, müşterilerin yemek yedikleri alanda aslan Khaleesi’nin camekânda yürüdüğü video, sosyal medyada hayvanseverlerin tepkisini çekti. Artan tepkiler üzerine bakanlıktan önemli bir karar geldi...

Abone ol
Abone ol 06 Temmuz 2018 14:05

Beykoz’da 1 hafta önce açılan Mevzoo isimli mekanda, müşterilerin yemek yedikleri alanda aslan Khaleesi’nin camekânda yürüdüğü video, sosyal medyada hayvanseverlerin tepkisini çekti. Artan tepkiler üzerine bakanlıktan önemli bir karar geldi...

Beykoz'da bulunan bir nargile kafede çekilen görüntüler hayvanseverlerden büyük tepki topladı. Sosyal medyada yayılan görüntülerde kafenin içerisinde aslan, papağan ve benzeri egzotik hayvanların cam kafeste sergilendiği görüldü. Ekiplerin yaptığı incelemede hayvan rehabilitasyon merkezi olduğu ortaya çıkan mekanın gerekli izinlerinin olduğu öğrenildi.

KAFESİN ÖNÜNDEKİ TABELADA ASLANIN AĞZINDAN HİKAYE

Aslan Khalessi'nin kafesinin önündeki tabelada, "Antalya'da bir hayvanat bahçesinde doğdum ve gerçek annem ile babam bana bakmadılar, ölüme bıraktılar. İnsan olan gerçek babam ise bu rehabilitasyon merkezinin sahibi. Babamın kucağında büyüdüm ve kendimi artık sizlerden biri olarak görüyorum. Aşağıda kocaman kafesim var ama sizi buradan izlemek için yukarı çıkıyorum"ifadeleri yer aldı.

KAFEDE TİMSAH BİLE VAR

Nargile kafade benzer şekilde bazı kafeslerde egzotik hayvanların da sergilenmesi dikkatlerden kaçmadı. O kafeslerden birindeki timsah ise görenleri şaşkına çevirdi.

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

İstanbul'da sosyal medyada bir nargile kafede aslanın cam kafeste sergilendiği iddiaları üzerine ekipler harekete geçti. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede hayvan rehabilitasyon merkezi olduğu ortaya çıkan mekanın gerekli izinlerinin olduğu öğrenildi.

ASLANIN GEZME ALANI REHABİLİTASYON MERKEZİNDEN KAFEYE KADAR UZANIYOR

Aslan Khallessi’nin gezme alanının rehabilitasyon merkezinin hemen yanında bulunan kafeye kadar uzandığı görüldü.

MEKAN ÇERKEZ CENGİZ'E AİT

Kafenin sahibi, bir süre önce cezaevi şovu ile "yeni kabadayı" olarak gündeme gelen "Çerkez Cengiz" lakaplı Cengiz Şıklaroğlu, sosyal medyadaki tepkiler üzerine açıklama yaptı.

Tepilere kızmadığını söyleyen Şıklaroğlu hayvanlar için olan oyun parkının yanına daha sonra kafeyi inşa ettiklerini belirtti.

“Hayvan ve turizm ruhsatlarına bakarsanız burada kafe açma zorunluğu var. Biz sadece kafeyi biraz daha lüks yaptık” diye konuşan Şıklaroğlu, mekandaki ortamı gördükten sonra insanların fikrinin değişeceğini savundu.

İZNİ İPTAL EDİLDİ

Kamuoyundan gelen baskılar ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP)'ın yoğun çabaları sonucu aslanlı kafe hakkında önemli bir karar alındı.

HAYTAP mekanın "hayvan rehabilitasyon merkezi" izninin iptal edildiğini duyurdu.

Yapılan açıklama şu şekilde;

"ASLANLI CAFE'NİN İZNİ AN İTİBARIYLA İPTAL OLDU

Talebimiz ve Orman Bakanlığının özverili başvurusu sonucu Istanbul valiliği Beykoz - Polenezköy'deki aslanlı işletmenin kapatma yazısını bugün itibarıyla verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının görevlilierini emek verenleri , bizlerle birlikte hareket ettiği için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."


Yorumlar