Anasayfa /  Yaşam

Bugün hava nasıl olacak? (5 Aralık hava durumu)

5 Aralık'ta hava durumu nasıl olacak? İşte gün içinde planı olanların merakla sorguladığı 5 Aralık hava durumu raporu ve bugün hava nasıl olacak sorusunun yanıtı.

Abone ol
Abone ol 05 Aralık 2018 15:00

5 Aralık'ta hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl olacak ve yağış olacak mı? Yurdumuzun dört bir yanında milyonlarca vatandaşımızın merak ettiği bugünkü hava durumunu sizler için derledik. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından açıklanan yurt genelinde günün hava durumu

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz'in kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olmak üzere ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova ve Şırnakçevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde ve Şırnak'ın yüksek kesimlerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve Eskişehir çevrelerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI 



Doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR 



Genellikle kuzey ve doğu, Karadeniz'de güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR



KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: 



Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli(21-50 kg/m2) olması beklendiğinden, yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI



Karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların; yarın (Çarşamba) etkisini artırarak Hakkari çevreleri, Şırnak'ın yüksek kesimleri ve rakımı 1800m ve üzerindeki yerlerde yer yer yoğun olması beklendiğinden, yaşanabilecek ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.





5 ARALIK İL İL HAVA DURUMU



ISTANBUL 9°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 

BURSA 7°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

IZMIR 10°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

ADANA 10°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 12°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA 5°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmurlu

ESKISEHIR 4°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı yağmurlu

KAYSERİ 3°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı yağmurlu

SAMSUN 11°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

TRABZON 11°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu

ERZURUM 0°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DIYARBAKIR 6°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZIANTEP 6°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı


Yorumlar