Anasayfa /  Yaşam

Bu İllere Dikkat! Sağanak Yağmur Geliyor Sıcaklıklar Düşecek

Bu İllere Dikkat! Sağanak Yağmur Geliyor Sıcaklıklar Düşecek

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2016 15:52

Bu İllere Dikkat! Sağanak yağmur geliyor sıcaklıklar düşecek . Türkiye yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek, sıcaklık azalacak. Kuzey Afrika üzerinden bol miktarda toz gelecek.

Yağmur, başta İstanbul olmak üzere Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in batısında etkili olacak. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, kuvvetli sağanakla birlikte 4 ila 8 derece azalacak.

Sıcaklıklar Düşecek

Mevsim normallerinin 10-15 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, yarın iç ve doğu bölgelerde artmaya devam edecek. Sıcaklık, yurdun batı bölgelerinden başlayarak ülke geneline yayılacak yağışla birlikte hafta sonuna kadar azalacak, mevsim normalleri civarına inecek.

Sağanak Yağmur Yarın Akşam İstanbul'da Etkili Olacak

Yağışlar yarın akşam saatlerinde İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, Uşak, Denizli, Muğla, Aydın, Manisa ve İzmir'in doğusunda kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Toz Taşınımı Olacak

Kuzey Afrika üzerinden kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte bu akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege'de, yarın Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı bekleniyor. Perşembe günü Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Perşembe günü ilk saatlerde Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya ile öğleden sonra Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta kuvvetli olacak.

Yağış Sistemi Tekrar Gelecek

Yağış sistemi, Cuma günü doğu bölgelerde etkili olduktan sonra Türkiye'yi terk edecek; ancak batı bölgeler yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Yeni yağışlı sistem, Cumartesi günü Marmara'nın batısı ve kıyı Ege dışında ülke genelinde etkili olduktan sonra Pazar günü yurdu terk edecek, hava sıcaklıkları tekrar artmaya başlayacak.  

Etiketler sağanak yağmur
Yorumlar