Anasayfa /  Yaşam

70 yaşında!.. Teknesiyle dünya turuna çıktı!

AVRUPA'nın büyük tur operatörlerinden Bentour'un sahibi 70 yaşındaki turizmci Kadir Uğur, 17 metrelik yelkenli teknesiyle dünya turuna çıktı. Antalya'dan başlayan yolculuğunda Kadir Uğur, Türk denizci Sadun Boro'nın izinde olacağını ve gittiği ülkelerde Türkiye'yi tanıtacağını söyledi.

Abone ol
Abone ol 18 Ağustos 2017 15:24

Almanya, İsviçre, Hollanda ve Avusturya'dan Türkiye'ye turist gönderen Bentour'un sahibi 50 yıllık turizmci Kadir Uğur, Türk kaptan Murat Baltutan ve Alman Volker Braun ile 2 yıl sürecek  dünya turuna çıktı. Kadir Uğur, teknesiyle açılmadan önce dostları ile Kundu'daki Delphin Be Grand Resort Otel'deki kokteylde bir araya geldi. Farklı ülkelerden dostlarının yanı sıra Antalya'daki turizmciler de Kadir Uğur'u uğurladı. Dostları ile Türkçe ve Almanca vedalaşan Uğur, açıkta yer alan 17 metre uzunluğundaki 'BenSwissyacht' adlı teknesine botla gitti. Kurt, başından dökülen güllerle uğurlandı.

SADUN BORO'NUN İZİNDEN

Bütün işlerini oğlu Deniz Uğur'a devrederek dünya turuna çıktığını belirten Kadir Uğur, “Dünya turizmini, turizmcinin gözüyle görme kampanyası başlattım. Hem rahmetli Sadun Boro'nun izinde olayım, hem de turizmdeki yatırımları ve rakipleri inceleyerek buraya rapor etmek istedim. Turizmcilerimiz de ona göre yön alsın istedim" dedi.

2 YIL SÜRECEK

Antalya'daki resmi çıkışının ardından Kaş ve Knidos Adası'nın ardından Kuşadası'na ulaşacağını, 23 Ağustos'ta ise buradan demir alarak Atina, Sicilya, Kanarya Adaları'nı takip edeceğini belirten Kadir Uğur, Arnavutluk, İtalya, Fransa, İspanya'nın ardından Cebelitarık Boğazı'ndan geçerek Kanarya Adaları'na ulaşacağını söyledi. 3 haftada Atlantik'i geçmeyi planladığını belirten Kurt, şöyle devam etti:

“Panama Kanalları'ndan Pasifik'e geçeceğim. Hint Okyanusu'na gideceğim, beni en çok korkutan yer de burası. Güney Afrika'yı da dolaşıp İstanbul'a dönüş yapacağım. 2 yıllık bir gezi olacak. 17 metre uzunluğunda teknenin 25 metrelik direği var. Teknenin arka bölümüne Türk Hava Yolları sponsor oldu. Yürüyüş hızında dünyanın çevresinde dolaşacağız. 500 kilo hediyelik eşya aldım. Gittiğim yerlerde onu dağıtacağım. Yat limanlarında Türkiye'yi tanıtacağım. Hem tanıtım yapacağım, hem de yeni ülkeler gezeceğim. 45 bin kilometre yol yapacağız."

MAVİ SULARDAKİ EN BÜYÜK KORKUSU

Turizmci Kadir Uğur, mavi sulardaki en büyük korkusunun ise yılda 2 bine yakın gemiden sulara düşen konteynerler olduğunu söyledi. Uğur, “Bu konteynerlerin bir kısmı batıyor, bir kısmı yüzüyor. Yüzdüğü zaman az bir kısmı görünüyor. Ona tekne ile çarptığınız zaman batıyorsunuz. Bunun için ön bir radar geliştirmişler. 200 metre önceden konteynerleri görüyor. Ya da 40 tonluk bir balinanın üstüne çıkarsanız yandınız. Köpek balıklarının olduğu yerlerden geçeceğiz. Bir sürü önlem aldık. Gitmeden önce acil yardım eğitimi aldık." 

Kadir Uğur, 4 kabinli teknesiyle çıktığı dünya turunu 2019'un Mayıs ayında İstanbul'da noktalamayı planlıyor.


Yorumlar