Anasayfa /  Foto Galeri

Yasaklar ne zaman sona erecek, kaldırılacak?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. Aralık ayı başından bu yana her hafta sonu Türkiye'nin 81 ilinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasakları Cuma akşam saat 21:00'dan Pazartesi sabah 05:00'a kadar uygulanmaya devam ediyor. Vaka sayılarında yaşanan düşüşün ardından vatandaşlar bu hafta sonu yasak var mı sorusuna da yanıt aramayı sürdürüyor. Peki Yasaklar ne zaman sona erecek, kaldırılacak?

Yasaklar ne zaman sona erecek, kaldırılacak? - Sayfa 1

23-24 Ocak bu hafta sonu sokağa çıkmak yasak mı sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. Kış aylarına girilmesi ile birlikte kapalı alanlarda geçirilen sürelerin artmasına bağlı olarak vaka sayılarında da hızlı bir yükseliş yaşanmış vaka sayılarının hızla artmasına bağlı olarak yeniden koronavirüs önlemleri hayatımıza girmişti. 81 ilde hafta içi ve hafta sonu uygulanmaya başlanan hafta sonu ve hafta sonu sokağa çıkma yasakları halen devam ediyor. Peki 23-24 Ocak bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Yasaklar ne zaman sona erecek, kaldırılacak? - Sayfa 2

BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMAK YASAK MI? 

BU hafta sonu yine 81 ilde Cuma akşam saat 21:00'dan Pazartesi sabah 05:00'a kadar kesintisiz süre ile sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yasak kapsamından muaf tutulacak işletme ve kurumlar her hafta İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelgeler ile duyuruluyor

Yasaklar ne zaman sona erecek, kaldırılacak? - Sayfa 3

İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce çıkarılan genelgelerle sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tüm tedbirler alındı.

Yasaklar ne zaman sona erecek, kaldırılacak? - Sayfa 4

Buna göre market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler, cumartesi ve pazar günleri 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler ve bakkallar aldıkları siparişleri teslim edebilecek.