Anasayfa /  Güncel

Yasaklar ne zaman bitecek ?

Yasaklar ile ilgili gelişmeler korona salgınında tablo iyiye giderken merakla araştırılıyor. Vaka sayısının azalmasıyla yasaklar kalkıyor mu sorusu da aratılıyor. Sokağa çıkma yasağı hafta içi ve hafta sonu olmak üzere ayrı ayrı uygulanıyor. Hafta içi sokağa çıkma yasağı belirli saatlerde gerçekleştirilirken hafta sonu ise gün boyu uygulanıyor. Normalleşme şartları ile ilgili açıklamalar gerçekleştiriliyor. Peki yasaklar ne zaman kalkacak?

Abone ol
Abone ol 27 Ocak 2021 12:23

Yasaklar araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı 22 Ocak saat 21.00'de başladı. Hafta sonu gün boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bireyler sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamaların kalkacağı tarihi araştırıyor. Toplum Bilimleri Kurulu üyesi kısıtlamalarla ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Peki yasaklar ne zaman bitecek? 

YASAKLAR NE ZAMAN BİTECEK? 

Hürriyet'ten Melten Özgenç'in haberine göre; Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan: Sokak kısıtlamalarının hem vaka sayısında hem de hasta sayısının azalmasında etkisinin çok olduğunu hepimiz gözlemledik. O yüzden kısıtlamaların kalkması için acele etmemek gerekiyor ama peyderpey vaka sayısı, hasta sayısı daha aşağıya yöneldiğinde elbette bunların kalkması gündeme gelebilir. Belki binli rakamları görürsek Türkiye genelinde kısıtlamaların biraz daha gevşetilmesi söz konusu olur. Restoranların ve kafelerin ne zaman açılacağının kararını İçişleri Bakanlığı veriyor. Şu an net bir şey söyleyemesek de binli, 2 binli vaka sayılarını görmemiz daha doğru olacaktır. Vatandaşlarımız vakaların aşağı düşmesi için tedbiri elden bırakmasın. Ancak bu şekilde bir an önce normal hayata dönebiliriz.

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ 

Hafta içi sokağa çıkma yasağı saat 21.00 ve 05.00 arasında gerçekleştiriliyor.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ NELER?
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı cuma günleri saat 21.00'de başlıyor ve pazartesi günü saat 05.00'e kadar aralıksız devam ediyor.

Yorumlar