Anasayfa /  Magazin

Yasak Elma'nın yıldızı Eda Ece'den kağıt toplayıcı kıza yardım

FOX'un sevilen dizisi Yasak Elma'nın başrol oyuncusu Eda Ece, sokakta 'ailemin durumu kötü, üşüyoruz' diyen kız çocuğunun hayatına yaptığı dokunuşlarla herkese örnek oldu.

Abone ol
Abone ol 26 Aralık 2019 12:59

Yasak Elma dizisinde Yıldız karakterine hayat veren Eda Ece, geçtiğimiz akşam Etiler trafiğinde, ailesiyle beraber kağıt toplayarak geçimini sağlayan Kader adında bir kız çocuğunun sözlerine kulak verdi. Ece'nin o gece kız çocuğu ve ailesi için yaptıkları duyanların gözlerini doldurdu.  

Eda Ece'yi gören Kader, ''Ailemin durumu kötü, üşüyoruz Eda abla'' deyince Ece, onu ve abisi Kenan Ali’yi alışverişe götürerek mont aldı. Çocukların ailesine de para yardımı yaptıktan sonra bir kağıda numarasını yazarak Kader’e verdi.  

O sırada haberciler etrafını sarınca neye uğradığını şaşıran güzel oyuncu yaptığı yardımın göz önünde bulunmasından rahatsız oldu. 


Muhabirlerin 'bu tarz yardım projelerinde pek görmedik sizi, Etiler trafiğinde hiç beklemediğimiz yerde gördük' sözlerine; “Bu tarz yardımlarım oluyor. Sosyal kuruluşlar yerine bu tarz şeyleri daha çok yapıyorum. Aslında gizli yaparım ama bu sefer bastınız beni” diye konuştu. 

Sözcü'den Emre Çevik'in haberine göre Kader’in kameralara poz vermek istemesini de kırmayan Ece, objektiflere beraber poz vererek, ''Setten çıktım eve gidiyordum. Bir şeyler istedi benden, Kader’le tanıştık. Ailesiyle de tanıştırdı beni'' diyerek sözlerini noktaladı. 

Aracına binerek uzaklaşacağı sırada Kader’in ailenin aracının arızalandığını gören Eda Ece ne olduğunu sordu. Aile, ‘lastiğimiz yerinden çıktı sıkmak için bijon anahtarı arıyoruz ama kimse ilgilenmedi’ deyince oldukça sinirlenen Eda Ece, “Nasıl yardımcı olmazlar” diye sitem etti.  

 Taksi durağına gidip, bir taksi tutan güzel oyuncu, parasını peşin ödeyerek taksicinin aile ile ilgilenmesini istedi. 

Hiç beklemediği kadar kendisine yardımcı olmasından dolayı şaşkınlık yaşayan Kader ise Eda ablası gittikten sonra, ''Yardım istedim, bana mont aldı. Ailemle tanıştı. Taksici tuttu tekerimizin takılmasına yardım etti. Bana özel numarasını da verdi. ‘İhtiyacın olduğunda ara’ dedi. Eda ablaya çok teşekkür ederim'' diyerek duygularını dile getirdi.  

Eda Ece, kimdir?

Eda Ece 20 Haziran 1990 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.Tam adı Eda Ece Uzunalioğlu olan güzel oyuncu Şişli Terakki Lisesisi’ni bitirdi. Yüksek öğrenimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlayan güzel oyuncu lisans eğitimini tamamladıktan sonra Sanat Tarihi üzerine dersler aldı ve bir galeride çalışmaya başladı. 

Okul yıllarında tiyatro klübüne üye olan güzel oyuncu o dönem sahneye çıkmaya başladı. Sahneye koydukları bir oyunu izlemeye gelen menaker Tümay Özokur tarafından keşfedilen oyuncu televizyon dünyasına adım atmıştır. 


2011 – 2014 yılları arasında “Pis Yedili” adlı dizide Cimbom karakterini canlandıran Eda Ece aynı dizide Ayşegül Aldinç, Turan Özdemir, Asuman Dabak, İlkay Akdağlı, Hazal Şenel, Melis Babadağ, Burak Alkaş, Halil Babür ile birlikte oynadı. 


2013 yılında “Beni Böyle Sev” adlı dizide Zeynep Çamcı, Alper Saldıran, Burcu Biricik, Selen Uçer, Altan Gördüm, Lale Mansur, Güven Kıraç ile oynadı. 


Eda Ece ayrıca 2013 yılında “Kızım İçin” adlı sinema filminde Yetkin Dikinciler ve İnci Türkay ile birlikte yer aldı. 

2015 yılında başrollerinde Berk Oktay ve Seren Şirince’nin rol aldığı “İlişki Durumu: Karışık” adlı dizide Ceren rolüne hayat verdi. 


2016 yılında ise senaristliğini Gupse Özay’ın yaptığı “Görümce” filminde yer aldı. 


Sonrasında ardı ardına dizi ve filmlerde rol alan Eda Ece, son hala başrollerini Talat Bulut, Şevval Sam, Kıvanç Kasabalı, Sinan Eroğlu, Tuğçe Koçak, Nilgün Türksever, İlber Kaboğlu, Ayşegül Çınar'ın paylaştıkları Yasak Elma isimli dizide rol alıyor.

Etiketler Yasak Elma Eda Ece
Yorumlar