Anasayfa /  Foto Galeri

Yarından sonrası yoğun kar! Meteoroloji açıkladı İstanbul, Bursa, Balıkesir...

Yarından sonrası yoğun kar! Meteoroloji açıkladı İstanbul, Bursa, Balıkesir... - Sayfa 1

Meteoroloji haftasonu gelecek olan yoğur kar yağışına ilişkin haritalı hava tahminini yayınladı, buna göre İstanbul, Bursa ve Balıkesir ile birlikte 10 ilde kar çok etkili olacak. Mevsim normalleri üzerinde seyden hava sıcaklığı yarından sonra şok bir düşüş yaşayacak. 8-9 derecelik düşüşün ardından da Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı yurdu etkilemeye başlayacak. İlk vuracağı yerler de İstanbul, Edirne, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kırklareli, Bilecik, Tekirdağ ve Yalova olacak. İşte meteorolojinin yayınınladığı son hava durumu tahmini:

Yarından sonrası yoğun kar! Meteoroloji açıkladı İstanbul, Bursa, Balıkesir... - Sayfa 2

Türkiye balkanlar üzerinden gelen kar yağışının etkisine cumartesi sabahı girmiş olacak. Kar yağışı 2 gün sürecek. İlk gün Marmara Bölgesi kardan fazlasıyla etkilenecek. Hafta başında yayınlanan tahminlerde sulu kar yağışı bekleniyordu. Ancak son gelen raporla işler değişti.

Yarından sonrası yoğun kar! Meteoroloji açıkladı İstanbul, Bursa, Balıkesir... - Sayfa 3

CUMARTESİ YOĞUN KAR VAR : Meteorolojinin sitesinden yayınladığı tahmine göre İstanbul, Edirne, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kırklareli, Bilecik, Tekirdağ ve Yalova'da kar yağışı çok yoğun olacak. Bitlis ve Muş illerinde etkili kar yağışı bekleniyor.

Yarından sonrası yoğun kar! Meteoroloji açıkladı İstanbul, Bursa, Balıkesir... - Sayfa 4

24 ŞUBAT PAZAR HAVA DURUMU : Kar yağışı ikinci günde batı karadeniz ile iç anadolunun bir kısmını etkisi altına alacak. Ancak Marmara bölgesindeki kadar etkili bir kar yağış görülmeyecek. Meteoroloji raporuna göre sulu kar yağışı olacak. Pazartesi günü kar yağışı bitmiş olacak. Ancak hava sıcaklığında 1-2 derecelik yükseliş dışında belirgin bir değişiklik olmayacak.