Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 13 Ocak 2019 Pazar bugün hava durumu

Meteoroloji yarın hava sıcaklığının Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz'de 5 dereceye kadar azalacağını bildirdi. Peki yarın hava nasıl olacak? İşte 13 Ocak 2019 Pazar bugün hava durumu

Abone ol
Abone ol 12 Ocak 2019 20:30

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Tekirdağ, Kırşehir, Aksaray, Yozgat, Samsun, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinin yağışlı tahmin ediliyor.

Yağışların; Batı ve kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu ile Burdur, Isparta ve ilk saatlerde Tekirdağ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Isparta çevreleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli karla karılık yağmur, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde gerçekleşeceği bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. 

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak, Isparta çevreleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli karla karışık yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Doğu kesimlerdeki kar yağışlarının; yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Hakkari çevrelerinde yoğun olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerine kadar bölgenin güney ve doğu kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Tekirdağ çevrelerinin ilk saatlerde karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 



BURSA 2°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 



ÇANAKKALE 2°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 



İSTANBUL 2°C, 6°C



Çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 



KIRKLARELI -5°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



A.KARAHISAR 0°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu



IZMIR 6°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 



MANISA 4°C, 9°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 



MUĞLA 3°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Pazar) öğle saatlerine kadar Antalya ve Isparta çevreleri ile Burdur'un doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 



ADANA 7°C, 13°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu



ANTALYA 8°C, 12°C



Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



BURDUR 1°C, 6°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur, zamanla karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



HATAY 6°C, 8°C



Parçalı, yer yer çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Eskişehir, Ankara, Konya, Aksaray, Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinin aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



AKSARAY 1°C, 5°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu



ANKARA 1°C, 5°C



Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu



CANKIRI 0°C, 4°C



Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde yer yer kar yağışlı



ESKISEHIR 2°C, 4°C



Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yağmur, gece saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. 



BARTIN 3°C, 5°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu



BOLU 2°C, 4°C



Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer kar yağışlı



DÜZCE 3°C, 6°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu



ZONGULDAK 2°C, 6°C



Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Samsun çevreleri ile zamanla bölgenin iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yer yer sis ve puslu geçeceği tahmin ediliyor.



AMASYA 0°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmurlu



ARTVİN 2°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 7°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



TRABZON 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Malatya haricinde bölge genelinin yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor. Kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



ELAZIĞ -5°C, 1°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu ve yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu



ERZURUM -14°C, -5°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu ve yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı



KARS -18°C, -7°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu ve yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı



MUŞ -13°C, -5°C



Parçalı, zamanla çok bulutlu ve yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



DIYARBAKIR -4°C, 6°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 



GAZIANTEP 1°C, 5°C



Parçalı bulutlu



SIIRT -2°C, 7°C



Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 



ŞANLIURFA 2°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Doğu Akdeniz'in doğusunda fırtına, Kuzey Ege ve Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), ilk saatlerde batısı 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de akşam saatlerinde güneydoğu, gece ve sabah saatlerinde kuzeybatı, öğle saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, ilk saatlerde yağmurlu; Rüzgâr: Kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (30-50 km/sa ), gece saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinde kuzeydoğu, öğle saatlerinde kuzeybatı, gece saatlerinde güneyi kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneydoğu, gece saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), sabah saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde batısı kuzeyden 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Kuzey Ege’de ilk saatlerde 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu ve batısı sağanak yağışlı; Rüzgâr: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa),öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinden itibaren batısı güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), öğle saatlerine kadar doğusu doğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, akşam 3,0m, doğusu 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinde kar yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar