Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak ? 28 Aralık Pazartesi hava durumu raporu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz ile İstanbul, Yalova, Bursa, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Abone ol
Abone ol 27 Aralık 2020 23:28

Yağışların; Kıyı Ege ve Antalya çevreleri ile Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla'nın kıyı kesimleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının ülke genelinde artması, özellikle batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile İç Ege'de kuvvetli (30-50 km/sa), Kıyı Ege ile Antalya'nın batı kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kıyı Ege ve Antalya çevreleri ile Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla'nın kıyı kesimleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Kıyı Ege ile Antalya'nın batı kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde İstanbul, Yalova ve Bursa çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Pazartesi) Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin batısında yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR 8°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) il genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde batı kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE 9°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL 11°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı

KOCAELİ 15°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile yarın (Pazartesi) Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Yağışların; Kıyı Ege'de kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla'nın kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli (30-50 km/sa), kıyı kesimlerinde bu akşam saatlerinde yer yer kısa süreli fırtına (40-70km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 5°C, 12°C
Parçalı çok bulutlu

DENİZLİ 9°C, 13°C
Parçalı çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde sağanak yağışlı

İZMİR 13°C, 15°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Pazartesi) il genelinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

MANİSA 9°C, 14°C
Parçalı çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde Antalya çevreleri ile zamanla Batı Akdeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; Antalya'nın batı kıyı kesimlerinde kuvvetli, bu akşam saatlerinde yer yer kısa süreli fırtına (40-70km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 5°C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA 12°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Pazartesi) il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2), batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

HATAY 4°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA 2°C, 10°C
Parçalı çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı, batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA 3°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR 4°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

KONYA 4°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

YOZGAT -2°C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU 3°C, 12°C
Parçalı bulutlu

DÜZCE 8°C, 17°C
Parçalı bulutlu

KASTAMONU -1°C, 9°C
Parçalı bulutlu

ZONGULDAK 12°C, 18°C
Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜMÜŞHANE -4°C, 6°C
Parçalı ve az bulutlu

RİZE 7°C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN 12°C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu

TRABZON 9°C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU
Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ERZURUM -9°C, 0°C
Az bulutlu

KARS -15°C, -4°C
Az bulutlu

MALATYA -2°C, 7°C
Az bulutlu

VAN -9°C, 5°C
Az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR -3°C, 10°C
Az bulutlu

GAZİANTEP 1°C, 11°C
Az bulutlu

SİİRT 3°C, 12°C
Az bulutlu

ŞANLIURFA 4°C, 13°C
Az bulutlu

Yorumlar