Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? 25 Mart 2019 Pazartesi Hava Durumu

Meteoroloji’den zirai don ve fırtına uyarısı. Türkiye genelinde yarın hava durumu nasıl? İşte 25 Mart 2019 Pazartesi hava durumu.

Abone ol
Abone ol 24 Mart 2019 20:54

Meteoroloji Genel Müdürlüğütarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu geçecek. Doğu Anadolu (Malatya ve Ardahan hariç), Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir. Hava sıcaklığı ülke genelinde 2 ila 5 derece artacak.

Kuvvetli Rüzgar

Rüzgar; Akdeniz’in iç kesimleri ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak esecek.Meydana gelmesi muhtemel ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Zirai don uyarısı

Gece saatlerinden itibaren, tarımsal faaliyetin olduğu bölgelerimizden Marmara’nın güneydoğusunda hafif, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesinde orta kuvvette, yüksek rakımlı bölgelerde ise kuvvetli zirai don riski bulunmaktadır.

Çiçeklenme dönemindeki badem, kayısı, erik vb. meyve, sebze ve fide yetiştiricileri ile serada üretim yapan çiftçilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunda gece ve sabah saatlerinde hafif şiddette zirai don ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor. Bursa, Çanakkale, Kırklareli ve İstanbul’da yarın hava nasıl? İşte 25 Mart 2019 Pazartesi günü Marmara Bölgesi hava durumu.



BURSA -1°C, 16°C



Parçalı ve az bulutlu



ÇANAKKALE 5°C, 17°C



Parçalı bulutlu



İSTANBUL 3°C, 13°C



Parçalı ve az bulutlu



KIRKLARELİ 0°C, 17°C



Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde orta kuvvette zirai don bekleniyor. Afyonkarahisar, Denizli, İzmir, Denizli ve Manisa’da yarın hava durumu?



A.KARAHİSAR -4°C, 13°C



Parçalı bulutlu



DENİZLİ 3°C, 19°C



Parçalı bulutlu



İZMİR 7°C, 19°C



Parçalı ve az bulutlu



MANİSA 4°C, 19°C



Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Göller Yöresi’nde gece ve sabah saatlerinde orta kuvvette zirai don bekleniyor. Adana, Antalya, Burdur, Hatay’da yarın hava nasıl? İşte 25 Mart 2019 Pazartesi günü Akdeniz Bölgesi hava durumu.



ADANA 6°C, 22°C



Parçalı bulutlu



ANTALYA 9°C, 22°C



Parçalı ve az bulutlu



BURDUR -3°C, 15°C



Parçalı bulutlu



HATAY 4°C, 18°C



Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde orta kuvvette zirai don bekleniyor.Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya’da yarın hava nasıl?İşte 25 Mart 2019 Pazartesi günü İç Anadolu Bölgesi hava durumu.



ANKARA -3°C, 12°C



Parçalı ve az bulutlu



ESKİŞEHİR -3°C, 15°C



Parçalı ve az bulutlu



NİĞDE -5°C, 8°C



Parçalı ve az bulutlu



SİVAS -6°C, 7°C



Parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde orta kuvvette zirai don bekleniyor. Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak yarın hava nasıl? İşte 24 Mart 2019 Pazar Batı Karadeniz Bölgesi hava durumu.



BOLU -5°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu



DÜZCE 0°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu



SİNOP 5°C, 11°C



Çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmurlu



ZONGULDAK 2°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Bayburt çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde orta kuvvette zirai don bekleniyor. Amasya, Çorum, Samsun ve Trabzon’da yarın hava nasıl? İşte 25 Mart Pazartesi Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi hava durumu.



AMASYA 0°C, 10°C



Parçalı bulutlu



ARTVİN -2°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu



SAMSUN 3°C, 9°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmurlu



TRABZON 3°C, 8°C



Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğu kesimleri ile bu akşam saatlerinde Erzincan, Tunceli, Erzurum ve Kars çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Şırnak ve Elazığ çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde orta kuvvette zirai don bekleniyor. Erzurum, Kars, Muş, Van’da yarın hava nasıl? İşte Pazartesi Doğu Anadolu Bölgesi hava durumu.



ERZURUM -10°C, 4°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı



KARS -9°C, 3°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kar yağışlı



MUŞ -2°C, 6°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı



VAN 1°C, 7°C



Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ile Ş. Urfa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Diyarbakır, Gaziantep, Siirt, Şanlıurfa’da yarın hava nasıl?İşte 25 Mart 2019 Doğu Anadolu Bölgesi hava durumu.



DİYARBAKIR 1°C, 12°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



GAZİANTEP 2°C, 16°C



Parçalı ve çok bulutlu



SİİRT 3°C, 10°C



Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu



ŞANLIURFA 5°C, 17°C



Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Güney Ege açıklarında ve Batı Akdeniz’de fırtına, Güney Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, doğusu yer yer hafif yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’ de doğu ve kuzeydoğu, gece doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa),Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatı, batısı ile yarın (Pazartesi) sabah geneli kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.

EGE

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güneyinin açıkları 8 (75 km/sa) 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra ila 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, İlk saatlerde güneyinin açıklarında 4,0m Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, doğusu yer yer parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8, Doğu Akdeniz’de 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın (Pazartesi) sabah 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, öğle saatlerine kadar batısı 3,0 ila 4,0m, doğusu 2,0 ila 3,0m,Görüş: İyi, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: Orta.


Yorumlar