Anasayfa /  Foto Galeri

Yapılandırmada büyük fırsat! 1100 TL yerine 85 TL...

Yapılandırma yasası ile milyonları ilgilendiren emlak vergisi ve çevre temizlik vergisini geciktiren, yatıramayanlar için de bir dizi kolaylık sağlanıyor. İşte tarihi yapılandırma fırsatının faizden ve borçtan kurtaracak kritik son dakika maddeleri

Yapılandırmada büyük fırsat! 1100 TL yerine 85 TL... - Sayfa 1

Kritik yapılandırma düzenlemesi yasalaştı tüm detaylar belli oldu.

Yapılandırmada büyük fırsat! 1100 TL yerine 85 TL... - Sayfa 2

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre emlak, çevre vergisi, yargı sürecindeki dosyalar, uzlaşma başvurusunda bulunanlar başta olmak üzere büyük fırsatlar sunan yapılandırmaya ilişkin merak edilen bazı soruların yanıtları şöyle:

Yapılandırmada büyük fırsat! 1100 TL yerine 85 TL... - Sayfa 3

1. EMLAK VERGİSİ BORÇLARI SİLİNİYOR MU?

Yapılandırma ile emlak vergisi, çevre temizlik vergi borçlarının silinmesi söz konusu değil. Peşin ödeme, taksitli seçeneklerde vatandaşlara büyük kolaylık sağlanıyor. Düzenlemeye göre 30 Nisan da dâhil bu tarihten önce emlak vergisi borcu bulunanlar yararlanabiliyor.

Edinilen son dakika bilgisine göre Yapılandırmaya konu borçların asıllarının yapılandırma kapsamında ödenmesi koşuluyla ceza, faiz, gecikme zammı alacaklarının tamamı siliniyor. Sadece alacak asılları ile Yİ-ÜFE farkı ödenecek.

Yapılandırmada büyük fırsat! 1100 TL yerine 85 TL... - Sayfa 4

2. BEYANNAME VERİLMESİ GEREKİYOR MU?

Emlak vergisinde tarh etme görevi belediyelere ait olup yıl içinde gayrimenkul satın alanların yılsonuna kadar belediyelere "emlak vergi bildirimi" vermesi gerekiyor. Alıcının emlak vergisi ödeme mükellefiyeti satın aldığı yılı izleyen yıldan itibaren başlıyor. Satış yılana ait vergiyi ise satıcı ödüyor.