Anasayfa /  Foto Galeri

Yağlı cildi olanlar neden matlaştırıcı jeli keşfetmeli?

Birçok kadın; yüzünün her zaman ipeksi ve canlı bir görünmesini ister. Bunun birden çok sebebi vardır. Öncelikle yağlı bir görüntüden ziyade ipeksi ve mat bir görünüm, kişiye sıra dışı bir cazibe katmaktadır. Peki yağlı cilde sahip kişilerin birçok sorununu kısa sürede çözmenin yolu neden matlaştırıcı jellerden geçiyor?

Yağlı cildi olanlar neden matlaştırıcı jeli keşfetmeli? - Sayfa 1

Cilde faydalı olan yağı koruyor ve dengeliyor
Yağdan tamamen arındırılmış bir cildin açıkçası kimseye faydası yok. Birçok kişi yağdan tamamen kurtulmayı tercih etse de; esasen cildinizin sağlığı için yağa da ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekiyor. Matlaştırıcı jeller bu noktada mat bir görünüm sağlarken; cilde faydalı olan yağı da dengeliyor.

Yağlı cildi olanlar neden matlaştırıcı jeli keşfetmeli? - Sayfa 2

Cildin ihtiyacı olan nemi sağlıyor
Matlaştırıcı jeller nemlendiren özelliği sayesinde gün içerisinde cildinizin kuru kalıp, tahriş olmasının da önüne geçiyor. Böylece bu jeller, mat bir görünüm vermenin yanında cildin ihtiyacı olan nemi de beraberinde sunarak kuru ciltlere yönelik kullanım kolaylığı da sağlıyor.

Yağlı cildi olanlar neden matlaştırıcı jeli keşfetmeli? - Sayfa 3

Parlama sorununu ortadan kaldırıyor
Ciltteki fazla yağ nedeniyle ortaya çıkan parlama durumu birçok kişi tarafından önemli bir sorun olarak görülüyor. Mat ve ipeksi bir görünümle parlama sorununu ortadan kaldıran matlaştırıcı jeller, yoğun ışık alan yerlerde birçok kadının sorun olarak gördüğü parlama durumunun da önüne geçiyor.

Yağlı cildi olanlar neden matlaştırıcı jeli keşfetmeli? - Sayfa 4

Akne eğilimini engelliyor
Sivilce, akne, siyah nokta gibi oluşumlar kadınların gün içerisindeki tüm motivsayonnu düşürebilyor. Yüzdeki yağı dengeli hâle getiren matlaştırıcı jeller, sivilce ve akne oluşumuna da beraberinde bir engel sağlayarak, cilde daha bakımlı bir görünüm sunuyor.