Anasayfa /  Foto Galeri

Xiaomi'nin CEO'su şirketinin adının anlamını açıkladı! İşte ünlü markaların logolarının anlamları

Çin merkezli teknoloji şirketi Xiaomi'nin CEO'su Lei Jun, şirketin adının nasıl verildiği ve anlamı hakkında ilk kez konuştu.

Xiaomi'nin CEO'su şirketinin adının anlamını açıkladı!  İşte ünlü markaların logolarının anlamları - Sayfa 1

Xiaomi CEO Lei Jun, "Xiaomi" isminin nereden geldiğini açıkladı. Gizchina'da yer alan habere göre, Şirket için isim araştırılması yapılırken Türkçe karşılığı "Kızılyıldız", "Kırmızı Biber" ve "Siyah Pirinç" olan isimler üzerinde duruldu. Ancak bu isimler yönetim kurulu tarafından kabul görmedi. 

Xiaomi'nin CEO'su şirketinin adının anlamını açıkladı!  İşte ünlü markaların logolarının anlamları - Sayfa 2

Daha sonra Çincede pirinç anlamına gelen Mi kelimesi üzerinde duruldu. Şirketin yatırımcılarından Liu Qin ise bu kelime üzerinden Xiaomi'yi türetti ve markanın ismi ortaya çıktı.

Xiaomi'nin CEO'su şirketinin adının anlamını açıkladı!  İşte ünlü markaların logolarının anlamları - Sayfa 3

LOGOLAR VE ANLAMLARI
BMW Group Classic'in Arşiv Müdürü Fred Jakobs geçtiğimiz dönemde "Renkler, Bavyera eyaletinin bayrağının renklerini temsil ediyor. Ancak bu dizayn, orijinal bayrağın ters şeklinde tasarlanıyor" sözleri ile logonun hikayesine açıklık getirmişti.

Xiaomi'nin CEO'su şirketinin adının anlamını açıkladı!  İşte ünlü markaların logolarının anlamları - Sayfa 4

Peki diğer şirketlerin logolarını tasarlarken başvurduğu yöntemleri biliyor musunuz? İşte şirketlerin ikonik logolarının anlamları...

Google, bundan 4 yıl önce ikonik logosunu değiştirdiğinden beri yeni logonun tasarımsal hatalara sahip olduğu defalarca dile getirilmişti. Ancak bu tasarım o kadar basit bir hataya ev sahipliği yapamayacak bir detaya ev sahipliği yapıyor.