Anasayfa /  Foto Galeri

Xiaomi telefon sahiplerine kötü haber geldi Hangi telefonlar MIUI 13 güncellemesi alamayacak?

Xiaomi’nin yakın zamanda MIUI 13 güncellemesini cihazlara dağıtması bekleniyor. Aralık ayında kullanıcılarla paylaşılması beklenen ara yüzün, yeni Xiaomi 12 Serisi ile birlikte çıkacağı tahmin ediliyor. Yazılımın verileceği cihazların açıklanmasıyla birlikte, desteğin kesileceği muhtemel cihazlar da belli oldu. İşte MIUI 13 almayacak o modeller.

Xiaomi telefon sahiplerine kötü haber geldi Hangi telefonlar MIUI 13 güncellemesi alamayacak? - Sayfa 1

Xiaomi’nin yakın zamanda MIUI 13 güncellemesini cihazlara dağıtması bekleniyor. Aralık ayında kullanıcılarla paylaşılması beklenen arayüzün, yeni Xiaomi 12 Serisi ile birlikte çıkacağı tahmin ediliyor. Yazılımın verileceği cihazların açıklanmasıyla birlikte, desteğin kesileceği muhtemel cihazlarda belli oldu. MIUI 13 beraberinde yeni bir simge paketi, daha temiz ve minimalist bir arayüz ve çok sayıda yeni widget ile birlikte geliyor. Bunları zaten Xiaomi’nin yayınladığı son beta paketinde gördüğümüz için biliyoruz. Fakat bu güncelleme şirketin tüm modellerine sunulmayacak.

Xiaomi telefon sahiplerine kötü haber geldi Hangi telefonlar MIUI 13 güncellemesi alamayacak? - Sayfa 2

MIUI 13 güncellemesi almayacak modeller

Teknoloji dünyasında bilindiği gibi, Xiaomi genellikle akıllı telefonlarına 2 yıl boyunca güncelleme desteği sunuyor. Bazı amiral gemisi ve özel modeller için bu 3 yıla kadar çıkabiliyor. Ancak giriş ve orta segmentteki telefonlarından bir kısmının yazılım desteğinin çok büyük olasılıkla kesileceği tahmin ediliyor.

Xiaomi telefon sahiplerine kötü haber geldi Hangi telefonlar MIUI 13 güncellemesi alamayacak? - Sayfa 3

ITHome tarafından yayınlanan en son makaleleri ve hatta XIAOMIUI listesini dikkate alırsak, MIUI 13’ün yeni sürümü tüm Xiaomi cihazlarına ulaşmayacak. Beklenen listenin belirli bir yaşı geçen cihazlar da dahil olmak üzere oldukça kapsamlı gözüktüğünü söyleyebiliriz.

İşte MIUI 13 almayacak o modeller

Xiaomi Mi Mix 2S, Xiaomi Mi Mix 3 5G, Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 9 SE, Xiaomi Mi 9 Lite, Xiaomi Mi 9T, Xiaomi Mi 9T Pro, Xiaomi Mi 8, Redmi Not 8, Redmi Not 8T, Redmi Not 8 Pro, Redmi 8, Redmi Not 7, Redmi Not 6, Redmi 7

Ancak bununla ilgili başka bir söylenti daha mevcut.

Xiaomi telefon sahiplerine kötü haber geldi Hangi telefonlar MIUI 13 güncellemesi alamayacak? - Sayfa 4

Xiaomi’nin yukarıda listesini paylaştığımız cihazlara MIUI 13 güncellemesini vermeyeceği tahmin ediliyor. Fakat tıpkı Samsung’un yaptığı gibi şirket, yeni yazılımı paylaşmasa bile yine de güvenlik yamaları ve belki gelecek ek paketler aracılığıyla bu akıllı telefonları aktif ve işlevsel tutmak isteyebilir. Keza bu durumla ilgili bir diğer söylentiye göreyse bu cihazların bir kısmına Android 12 değil, Android 11 tabanlı bir MIUI 13 arayüz güncellemesi sunulacak. Tabii bu sayede tüm özellikler kullanılabilecek mi yoksa yalnızca görüntü itibariyle mi MIUI 13 olacak bunu Xiaomi tarafından sunulacak güncellemenin ardından göreceğiz.

Kaynak: shiftdelete